Home » Mens du sov: Tottenham taper mot Mura i UECL, West Ham går videre i UEL

Mens du sov: Tottenham taper mot Mura i UECL, West Ham går videre i UEL

by Roald Amundsen

Ti-mann Tottenham slapp inn et sent mål og falt torsdag i et ydmykende 2-1-tap mot slovenske NS Mura i Europa Conference League, et resultat som setter London-klubben i fare for å bli eliminert fra konkurransens tredje nivå.

Amadej Maroša scoret for Mura fire minutter etter overtid i Maribor, og avsluttet et raskt kontring med et skudd som ble avverget og smalt i nettet. Det var et slag for nye Tottenham-manager Antonio Conte, hvis lag nå trolig trenger en seier over gruppevinner Rennes i siste runde for å ha en sjanse til å gå videre.

«Dette er et dårlig tap for oss,» sa Conte. – Prestasjonen var dårlig. Vi vet at vi har mye arbeid foran oss, sa han. Vi har vært dårlige ikke bare teknisk og taktisk, men også mentalt. Det vil ta tid å bringe Tottenham tilbake.

I samme konkurranse slo Jose Mourinhos Roma Zorya Luhansk 4-0 på Olympiastadion for å holde kursen mot førsteplassen i gruppe C.

LASK, Gent og Alkmaar tok også neste runde.

I Europa League tok West Ham førsteplassen i gruppe H med en kamp til overs med en 2-0-seier på Rapid Vienna. Bayer Leverkusen sikret seg også en plass i 16-delsfinalen etter å ha kommet seg etter 2-1 og slått Celtic 3-2 i gruppe G.

Monaco vant også sin gruppe.

Bare de åtte gruppevinnerne går direkte til 16-delsfinalen: toerne går inn i sluttspillet med de åtte lagene på tredjeplass i Champions League-gruppene.

Et lignende system fungerer for tredjeparts Europa League-lag som går ned til Europa Conference League.

EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Mura hadde tapt de fire første kampene i gruppen, men tok ledelsen i det 11. minutt da Tomi Horvat scoret på nettet. Tottenham, en av de store favorittene til å vinne den første utgaven av konkurransen, så Ryan Sessegnon utvist på den 32. for et dobbelt gult kort.

Harry Kane utlignet fra en stram vinkel på 72., men Tottenham ga deretter unødvendig sjansen til å kontre Mura i sluttsekundene.

Rennes vant gruppe G med 11 poeng etter uavgjort 3-3 mot Vitesse Arnhem, lik sju med Tottenham.

Cyriel Dessers scoret sitt andre mål på overtid for å sikre uavgjort 2-2 for Feyenoord i Slavia Praha, noe som var nok til at den nederlandske siden tok førsteplassen i gruppe E.

København slo gruppe F etter å ha slått Gibraltars Lincoln Red Imps 4-0.

Mål fra Carles Pérez og Nicolò Zaniolo i første omgang ga Roma en komfortabel margin i første omgang før Jordan Veretout bommet på en gylden mulighet til å score 3-0 fra flekken, den andre straffen på rad som ble reddet senere, den mot Juventus. Tammy Abraham la til ytterligere to mål i det andre, inkludert ett fra et sykkelspark.

Norges gruppeleder Bodø/Glimt vant 2-0 hjemme mot CSKA Sofia med ett poeng foran Roma.

LASK vant 1-0 borte mot Maccabi Tel-Aviv i en kamp som avgjorde gruppe A-vinneren.

Gent tok førsteplassen i gruppe B til tross for et 1-0-tap på Anorthosis etter Partizans 1-0 bortetap mot Flora.

AZ Alkmaar vant gruppe D etter uavgjort 1-1 på den tsjekkiske siden av Jablonec.

EUROPEISK LIGA

West Ham-spissen Andriy Yarmolenko headet i første omgang i det 40. minutt i Wien og kaptein Mark Noble omsatte en straffe i første omgang for å gi West Ham kontroll. West Ham leder gruppe H med 13 poeng, du er foran Dinamo Zagreb.

Celtic holdt ledelsen til Robert Andrich scoret sitt andre mål for Leverkusen i det 82. minutt, og Moussa Diaby scoret en volley fra kanten av feltet og overtok keeper Joe Hart for å vinne i det 87. minutt. midtbanespiller Florian Wirtz.

Betis sikret seg en sluttspillplass i samme gruppe G etter å ha slått Ferencvaros 2-0.

Leicester forble i kampen om å vinne gruppe C etter en 3-1-seier over Legia Warszawa i en kamp som så polske bortefans kolliderte med politiet på tribunen.

Patson Daka, James Maddison og Wilfred Ndidi scoret i første omgang for Leicester.

Mahir Emreli bommet på en 2-0 straffe for Legia før Filip Mladenovic reduserte vertens ledelse til 2-1.

Leicester har ett poeng foran Spartak Moskva og Napoli og spiller for den italienske klubben i siste runde.

Monaco vant gruppe B med en 2-1 seier over Real Sociedad, med alle tre målene scoret innen 10 minutter i første omgang.

Alexander Isak svarte på Kevin Vollands Monaco-åpning før Youssouf Fofana vant.

Allerede kvalifisert for neste runde har Lyon oppnådd fem av fem seire etter en 3-1 borteseier på Brøndby i gruppe A.

Rangers tok andreplassen i gruppen med en 2-0 seier over Sparta Praha i Giovanni Van Bronckhorsts første kamp på benken.