Home » Melbourne Cup: Vauban og Absurde trekker godt som Willie Mullins sikter mot Flemington-ære | Racing nyheter

by Roald Amundsen

Vauban og Absurde bestilte plass henholdsvis tre og åtte for tirsdagens Melbourne Cup; se Melbourne Cup-møtet fra Flemington direkte på Sky Sports Racing fra klokken 23.00 mandag kveld med det store løpet planlagt til klokken 04.00

11.04, Storbritannia, lørdag 4. november 2023

Det Willie Mullins-trente paret Vauban og Absurde presterte bra i Lexus Melbourne Cup-trekningen, og tok plassene henholdsvis tre og åtte.

Vauban er en av favorittene til å vinne nasjonsstopperen på Flemington tirsdag – direkte på Sky Sport Racing – etter denne sesongen la han imponerende flat form til sine høyklasseprestasjoner over hekk.

Femåringen løp hjem med syv og en halv lengde i Copper Horse Handicap på Royal Ascot før han vant Group Three Ballyroan Stakes på Naas.

Absurde endte på andreplass etter stallkameraten i Ascot og har siden vunnet på Ebor i York.

Mullins ble nummer to i Australias største løp i 2015 med Max Dynamite og tror han har det som trengs for å gjøre det bedre denne gangen.

Bilde:
Vauban spurter for å vinne Copper Horse Handicap på Royal Ascot

Ryan Moore vil partner Vauban og Mullins sa: «Jeg tror han er like god som Max Dynamite og kanskje enda bedre, vi vil finne ut på tirsdag.

«Det er vår sterkeste sjanse noensinne, det vil sannsynligvis være min sterkeste sjanse noensinne.

«Vi vil ikke glemme Absurde heller, han gjorde det veldig bra med Frankie (Dettori) på Ebor, Frankie ga ham en fantastisk pasning der.

«Han gjorde karantenen veldig bra, og jeg tror han er i god form.»

Zac Purton har blitt booket for å ha kjørt Absurde og Mullins tror han har forbedret seg siden sammenstøtet med Vauban på det virkelige møtet.

«Jeg tror det blir et annet løp, og jeg tror Absurde vil være en annen hest også,» la den irske treneren til. racing.com.

Bilde:
Frankie Dettori feirer etter å ha vunnet Ebor i York på Absurde

«Han har lært å slå seg ned litt mer, og nå som han har en god trekning, tror jeg han vil kunne ta det dit han vil, og det vil gjøre en stor forskjell.

«Det var sannsynligvis 20 lengder mellom dem som gikk over streken første gang på Royal Ascot, det vil ikke være det her, håper jeg.»

Joseph O’Brien har allerede eliminert to tidligere vinnere i Rekindling og Twilight Payment, og denne gangen stoler han på Okita Soushi.

Han var også en Royal Ascot-scorer i Duke Of Edinburgh Stakes, men slet i Caulfield Cup sist og er en outsider her etter å ha blitt droppet i stall 20.

Regjerende mester Gold Trip vil stille opp sammen med Vauban i den andre dødsituasjonen, eks-William Haggas-innsatte Soulcombe er i fjerde og Caulfield Cup-helten Without A Fight, tidligere trent av Simon og Ed Crisford, har trukket 16 .

Se Melbourne Cup-møtet fra Flemington direkte på Sky Sports Racing fra klokken 23.00 mandag kveld med det store løpet planlagt til klokken 16.00.