Home » mandag 25 september 2023

mandag 25 september 2023

by Edvard Munch

Kjære lesere,

Har du allerede brukt tannbørsten flittig i minst to minutter i dag? Jeg håper det. For i dag, 25. september, er det «Tannhelsedagen». I dag er det nødvendig å gi fullstendig informasjon om munnhelse for å forebygge tann-, munn- og kjevesykdommer.

For å oppdatere deg ikke bare fra et tannlege, men også et politisk synspunkt, er det nødvendig å referere til «Housing Summit» som finner sted i dag. Føderale myndigheter og eiendom de prøver å utforske løsninger som gjør at de kan nå målet om 400 000 leiligheter som skal bygges hvert år i Tyskland.

Den tredje nasjonale luftfartskonferansen finner sted i Hamburg. Kansler Scholz, økonomiminister Habeck og transportminister Wissing er i Hamburg for å diskutere med førsteordfører Tschentscher hvordan luftfart kan bli «innovativ og klimanøytral» (som mottoet lyder).

I nyere tid er atmosfæren langt fra optimistisk, ikke bare i byggesektoren, men også i økonomien som helhet. En indikator som kan støtte dette eller henvise det til eventyrets rike er dette IFO bedriftsklimaindeks. Den blir publisert i München i dag. Rundt 7000 bedrifter gir informasjon om hvordan de vurderer sin nåværende forretningssituasjon.

På internasjonalt nivå vil vi ha to temaer i tankene for deg. På den ene siden, hva som vil skje videre i Nagorno-Karabakh. Aserbajdsjan brakte regionen under militær kontroll. Nå sier de at de ønsker å fylle på befolkningen der. Imidlertid frykter det omstridte områdets overveiende armenske befolkning å bli drevet ut av hjemlandet.

Vi må også gå til Kosovo Jeg venter. Fire mennesker ble drept i gårsdagens sammenstøt. En kampstyrke gikk i går inn i den delen av landet som hovedsakelig er bebodd av serbere. Han kranglet med Kosovo-politifolk. Kosovos statsminister Albin Kurti gir Serbia skylden for dette.

Jeg håper jeg har holdt deg oppdatert for nå. Jeg vil følge deg i løpet av «dagen» frem til kl. 14.00. Jeg heter Alexander Schultze. Hvis du har spørsmål, forslag eller kritikk, vennligst skriv til meg på dertag@ntv.de. Her er vi!

Related Videos

Leave a Comment