Home » Leicester City 3-1 Norwich City: Foxes hevder viktig seier i opprykksløp

Leicester City 3-1 Norwich City: Foxes hevder viktig seier i opprykksløp

by Ashley Olsen
Kiernan Dewsbury-Halls mål var hans 11. for sesongen for Leicester

Leicester City fikk sin mesterskapsopprykk tilbake på sporet med en kom-fra-bak-seier over det formmessige Norwich på King Power Stadium.

Gabriel Sara førte Kanariøyene etter 20 minutter og Kiernan Dewsbury-Hall svarte 13 minutter senere fra kloss hold.

Stephy Mavididi ga Leicester ledelsen etter pause med en smart avslutning etter å ha slått Jack Stacey og Jamie Vardy la til en tredje på overtid for å forsegle det.

Denne seieren var bare den tredje på åtte ligakamper for Foxes – og hadde i utgangspunktet plassert dem tilbake på toppen av tabellen i påvente av resultatene fra påfølgende kamper som involverte Ipswich og Leeds – og det endte en serie på tre påfølgende seire for David Wagner. Norwich.

Norwich tok ledelsen med sitt første skudd i kampen da Sara headet Marcelino Nunez» hjørne fra to meter unna etter at Ben Gibson hadde skapt plass ved den nærmeste stolpen.

Men like etter halvtimen utlignet Dewsbury-Hall da Wilfred Ndidis dype innlegg ble sendt tilbake forbi Mavididis mål, og midtbanespilleren nikket hjem sitt første mål på 10 kamper.

Fra da av roet nervene seg for vertene og øyeblikk senere skjøt Harry Winks rett på Angus Gunn etter Abdul Fatawus suverene kjøreløp og innlegg fra høyre.

Norwich ga Leicester nesten et sekund etter pause da Sam McCullum feilbedømte en heading tilbake til Gunn, bare for Patson Daka å sløse bort avslutningen.

Presset viste seg til slutt på timen da Mavididi sørget for 2-1 etter at Norwich ga bort ballen høyt oppe på banen og Fatawu fant Dewsbury-Hall, som returnerte den tidligere tjenesten og satte opp kantspilleren for sitt 12. mål for sesongen.

Norwich var på tauene, men de utlignet nesten 20 minutter etter gang da Stacey skar inn på høyre side, men skuddet hennes gikk på feil side av stolpen.

Vardy kom fra benken og sørget for seier til slutt, og slengte inn på den andre stolpen etter at Winks» innsats gikk i veien.

Leicester var tilbake til sitt dominerende og dynamiske beste etter en rystende start, med en tilbakevending til formen fra Dewsbury-Hall og Mavididi som var avgjørende før løpet, og de vil være hjemme igjen, mot Birmingham City, på lørdag, med Norwich som vert for Ipswich i East Anglia derby.

Leicester-sjef Enzo Maresca sa til BBC Radio Leicester:

«Jeg er veldig glad, for det første fordi det var viktig å vinne kampen. For det andre, av forskjellige grunner, har vi ikke vunnet mye på de siste seks-sju kampene.

«Det var viktig å vinne og de viste at de var mentalt sterke fordi de tapte 1-0 og det er ikke lett. Reaksjonen var fantastisk.

«Frem til slutten vil hver kamp være viktig. Jeg tror ikke [losing to Bristol City] ekstra press. Det eneste vi kan gjøre er å konsentrere oss kamp for kamp.

«Jeg er spesielt glad fordi spillerne fortsatte å spille på samme måte til tross for støyen. De tror virkelig på det og belønningen er tre poeng.»

Norwich City-hovedtrener David Wagner sa til BBC Radio Norfolk:

Uten besittelse gjorde spillerne en endring og var godt organisert. Defensivt var vi gode, så det var positive.

«Men i besittelse var vi under gjennomsnittet. Det er skuffende. For mange spillere var ikke like gode i bevegelser, teknikk og berøring.

«Du må klare pasningene dine, vise mot, vise kvalitet – selv under press – for å få ting til å skje.

«Vi vet at vi er bedre enn det, gutta har vist det i løpet av de siste ukene og månedene. Veldig raskt kommer vi til å legge det til side og gå inn i neste kamp og vite hva vi må gjøre.»