Home » Leeds United 2-0 Millwall: Mål fra Wilfried Gnonto og Dan James satte de hvite i ledelsen

by Ashley Olsen
Wilfried Gnonto har nå scoret syv mål på sine siste 11 kamper for Leeds United

Leeds United rykket til toppen av Championship for første gang denne sesongen etter å ha slått Millwall på Elland Road.

Wilfried Gnonto førte Leeds foran på forbløffende vis med et fantastisk slag fra kanten av feltet like etter halvtimen.

Georginio Rutter burde ha doblet fordelen etter pause da han tvang fram en redning fra Lions-keeper Matija Sarkic, før returen hans ble avvist fra stolpen.

Innbytter Dan James i andre omgang avsluttet seieren med en avslutning på nært hold da han jobbet Rutters fantastiske ball foran mål med 11 minutter igjen.

Resultatet løftet Leeds over Leicester på målforskjell, etter å ha spilt en kamp mer enn Foxes, mens Ipswich er et poeng bak på tredjeplass.

Enzo Marescas lag var ikke i ligaen denne helgen, taper 4-2 for Chelsea i kvartfinalen i FA-cupen.

Millwall er fortsatt 16. og fire poeng foran nedrykk, etter å ha sett en ubeseiret start på fire kamper ta slutt under den tilbakevendende sjefen Neil Harris.

Leeds dominerte første omgang og ble belønnet for presset da den italienske spissen Gnonto mottok ballen i det 33. minutt og tok en sving før han skjøt et venstrebeint skudd fra distanse forbi Sarkic.

Sarkic holdt gjestene innen rekkevidde da han leverte en fabelaktig dykkeredning for å nekte Crysencio Summerville, men Leeds burde uten tvil ha blitt tildelt en straffe like etter.

Allerede på en advarsel gikk Jake Cooper høyt med kneet og så ut til å fange Joe Rodon i ansiktet, men dommer Stephen Martin indikerte ikke stedet.

Daniel Farkes team dominerte i stor grad saksgangen da Lions hadde Sarkic å takke for at de holdt dem i strid.

Rutters to quickfire-sjanser på mål, der han ble nektet av Sarkic, var det nærmeste Leeds kom til å utvide sin fordel.

Michael Obafemi tvang seg inn i Leeds-boksen da gjestene gjorde et sjeldent angrep fremover sent, men hans soloinnsats endte med et skudd høyt og utenfor under press fra Ethan Ampadu.

Patrick Bamford gikk også nære i den andre enden, og ville ha avsluttet rolig uten for det imponerende forsvaret til Japhet Tanganga.

Men James viste ro for å bekrefte hjemmelagets 12. seier på de siste 13 kampene.

Leeds United-sjef Daniel Farke sa til BBC Radio Leeds:

«Jeg er ganske stolt av guttene i dag fordi det var en annerledes utfordring i dag. De siste ukene måtte vi spille annenhver eller tredje dag.

«Nå har vi ni eller ti dager mellom kampene, vi er ikke vant til det, så det er ikke lett å starte en slik kamp mot et så konkurransedyktig lag.

«Det var to fantastiske mål for laget. Dan James kunne ha scoret noen flere, men det var viktig i dag å ikke gi opp fordi de er veldig farlige. Totalt sett var det en ganske god prestasjon. moden.»

Millwalls hovedtrener Neil Harris sa til BBC Radio London:

«Jeg syntes Leeds fortjente å vinne kampen, jeg trodde de var det bedre laget i løpet av de 90 minuttene.

«Vi hadde perioder hvor jeg var veldig glad – søknaden, holdningen og selvtilliten til spillerne var veldig bra.

«Jeg trodde vi møtte utfordringen til Leeds United, ikke bare på banen og på benken, men også med fansen.

«Min eneste skuffelse er at vi slapp inn mål i vanskelige øyeblikk. Jeg trodde vi ledet i begge omganger da vi slapp inn.»