Home » Langrennsgull til Diggins – Fink syvende beste tysker – House

Langrennsgull til Diggins – Fink syvende beste tysker – House

by Edvard Munch

De tyske langrennsløperne gikk tydelig glipp av verdenstittelmedaljen til amerikanske Jessica Diggins.

I tittelkampene i Planica, Slovenia, tok den overraskende sterke Pia Fink en sjuendeplass som beste tysker, og gikk glipp av en medalje over ti kilometer i fri teknikk med 34 sekunder. De to olympiske mesterne Katharina Hennig (11.) og Victoria Carl (14.) kunne heller ikke delta i medaljekampen. Bak Diggins gikk sølv og bronse til de to svenskene Frida Karlsson og Ebba Andersson.

Hennig, som allerede har vunnet et klassisk løp i vinter og fullførte nok et freestyle-arrangement på andreplass, så ikke så bra ut som hun gjorde i skiathlon da hun ble nummer fire og gikk så vidt glipp av bronse. «Det er ikke et løp på toppnivå. Dagen i dag gikk ikke så bra som i skiathlon,» sa lagsjef Peter Schlickenrieder til ZDF. Hennig klemte vinneren Diggins på målstreken, for amerikaneren var det hans første verdenscupgull siden 2013.

Swabian Fink blendet med en toppprestasjon og etterlot seg idrettsutøvere i verdensklasse som Nadine Faehndrich (Sveits), Tiril Udnes Weng (Norge) og Maja Dahlqvist (Sverige). – Løpet var veldig bra. Jeg er veldig glad,» sa Fink. Schlickenrieder var også begeistret over resultatet hennes. «Vi har flere varme jern i ilden. Takk Gud for at de andre varme jernene i ilden brant, lyste og presterte bra i dag. flott løp.»

© dpa-infocom, dpa:230228-99-771663/2