Home » Langrenn | Jordskjelv i Norge! Dramatiske konsekvenser forventes

Langrenn | Jordskjelv i Norge! Dramatiske konsekvenser forventes

by Ashley Olsen

Norges Langrennsforbund betaler en overraskende høy pris for tapet av en storsponsor. Nå som flere millioner kroner vil mangle hvert år i kassen, vil teamet til den mest suksessrike nasjonen i verden bli tvunget til å redusere troppen.

Det ble i forrige uke kjent at Norges største leverandør av forbruksvarer, «Norengros», trekker seg fra langrenn som sponsor med umiddelbar virkning. Selskapet avsluttet et 20-årig samarbeid med den begrunnelse at det hadde nådd sine mål og økt bevissthetsnivået som håpet.

Det er uklart hvordan «Norengros» nylig støttet Norges langrennsforbund med mye penger. En talsperson for selskapet sier imidlertid til «Verdens Gang» at det dreier seg om flere millioner norske kroner per år. Vinteridrettsstjerner mangler nå disse pengene i kassen. Effektene er alvorlige.

Som «VG» meldte onsdag, fant det sted et «nødmøte» mellom forbundet og aktive langrennsløpere. Ifølge avisen ble aktivistene informert om de drastiske tiltakene som følge av tilbaketrekking av sponsorer.

Ifølge tidligere ubekreftede kilder skal skandinavenes herrelag reduseres til ti ryttere fra neste sesong. I 2022/23 hadde laget ledet av superstjernen Johannes Klæbo fortsatt 13 mann. Og damelaget er også «redusert til helse». Utøveren må ta farvel med ham neste vinter.

Norsk langrennslag må stramme beltet

Ifølge «VG» var utøverne onsdag ennå ikke informert om hvem som måtte forlate lagene på grunn av den nye situasjonen. Alle får vite det senest neste mandag. Da står den offisielle presentasjonen av troppen for sesongen 2023/24 på programmet.

Andre betydelige besparelser som langrennsforbundet har gjort, vil nå gjelde sommerforberedelsen av lagene samt de individuelle reiseplanene til stjernene, som nå kun skal reise sammen på løp for å spare kostnader. I tillegg er markedsføringstiltak begrenset og kostnader for leger og fysioterapeuter spart.

Related Videos

Leave a Comment