Home » Kronprinsesse Mette-Marit av Norge: ingen nye offentlige opptredener

Kronprinsesse Mette-Marit av Norge: ingen nye offentlige opptredener

by Liv Ullmann

Kronprinsesse Mette-Marit av Norge har måttet avlyse en avtale. Inntil videre er det ingen andre offentlige datoer for deg i timeplanen.

Etter at kronprinsesse Mette-Marit av Norge måtte avslutte en avtale tidlig tirsdag, er det foreløpig ikke planlagt flere offentlige opptredener av 49 år gamle kronprins Haakons kone. Frem til og med 10. oktober er det avtaler kun for 85 år gamle kong Harald V, jevnaldrende dronning Sonja og kronprinsen, ifølge palassnettstedet.

Bivirkningene av stoffet forårsaket seponeringen

Onsdag offentliggjorde palasset blant annet på Instagram hvorfor 49-åringen måtte avlyse avtalen i anledning 10-årsjubileet til kvinnesenteret til Røde Kors «Stella». «Dessverre måtte kronprinsessen avslutte besøket tidlig på grunn av bivirkninger fra medisinene hun tar for lungefibrosen», står det i sosiale medier. Palasset husket også at lungefibrose er «en kronisk lungesykdom» som forårsaker «periodevis flere symptomer».

Før avreise fra arrangementet kunne imidlertid kronprinsessen møte noen frivillige og deltakere som benytter seg av senterets tjenester og presentere en bursdagskake.

Møt sykdommen åpent

Kongefamilien kunngjorde i slutten av oktober 2018 at den norske kronprinsessen led av en kronisk lungesykdom. På grunn av sykdom ville hun av og til få færre offentlige opptredener i fremtiden, ryktes det den gang. Etter omfattende undersøkelser ble det oppdaget en uvanlig form for lungefibrose hos Mette-Marit, sier kronprinsessens lege, Kristian Bjøro, i uttalelsen. Sykdommen utvikler seg sakte.

Kronprinsessen selv forklarte også den gang at hun hadde hatt helseproblemer i flere år, og at hun og mannen hennes hadde bestemt seg for å informere offentligheten ettersom det ville komme tider i fremtiden da hun ikke ville være i stand til å delta på offisielle avtaler.

Lungefibrose kunne tilsynelatende oppdages på et tidlig stadium, noe som har en gunstig effekt på behandlingen, ifølge legen. Også dette gjorde Mette-Marit positiv. Selv om sykdommen midlertidig vil begrense livet hennes, er hun glad for at lungefibrose ble oppdaget så tidlig. Hun ville fortsette å jobbe så godt som mulig og ta del i det offisielle programmet, sa kronprinsessen for snart fire år siden.

Related Videos

Leave a Comment