Home » Kina mottar utstyr fra USA for å produsere avanserte sjetonger til tross for nye regler | Teknologinyheter

Kina mottar utstyr fra USA for å produsere avanserte sjetonger til tross for nye regler | Teknologinyheter

by Edvard Munch

Kinesiske selskaper kjøper amerikansk brikkefremstillingsutstyr for å produsere avanserte halvledere, til tross for en rekke nye eksportbegrensninger som tar sikte på å hindre fremgang i landets halvlederindustri, sa en rapport tirsdag.

Den 741 sider lange årsrapporten, utgitt av U.S.-China Economic and Security Review Commission, tar sikte på Biden-administrasjonens eksportbegrensninger fra oktober 2022, som forsøker å hindre kinesiske brikkeprodusenter fra å skaffe produksjonsverktøy for amerikanske brikker hvis de skulle brukes til å produsere avanserte brikker ved noden på 14 nanometer eller mindre.

Fordi handelsdepartementet bruker begrensningsgrensen på 14 nanometer, «kan importører ofte kjøpe utstyret hvis de hevder at det brukes på en eldre produksjonslinje, og med begrenset kapasitet for bruksinspeksjoner endelig, er det vanskelig å verifisere utstyret brukes ikke til å produsere mer avanserte brikker», heter det i rapporten.

Oppdagelsen kommer mens USA prøver å forstå hvordan den kinesiske telekomgiganten Huawei klarte å produsere en avansert 7-nanometer-brikke for å drive sin Mate 60 Pro-smarttelefon hos den kinesiske brikkeprodusenten SMIC, til tross for annonserte eksportbegrensninger i fjor.

Huawei og SMIC ble også lagt til en handelsrestriksjonsliste i 2019 og 2020, som i teorien hindrer amerikanske leverandører fra å sende visse teknologier til selskapene.

Ferietilbud

Kinesiske observatører hadde teoretisert at SMIC kunne ha laget brikken med utstyr oppnådd før oktober 2022-reglene, men det hadde andre muligheter for å få tak i utstyret fra regulatorer, viser rapporten.

USA klarte å fylle et nøkkelhull i sin innsats for å hindre Kinas tilgang til avanserte chipmaking-verktøy ved å overbevise allierte Japan og Nederland, med tilsvarende robuste chipmaking utstyrsindustrier, til å kunngjøre sine egne restriksjoner på eksport av den ettertraktede teknologien.

Men Kina har lagret utstyr ved å utnytte forsinkelsen mellom USAs oktober 2022-regler og lignende grep fra Japan og Nederland i henholdsvis juli og september 2023, forklarer rapporten.

Mest lest

1
Tiger 3s andre dag på billettkontoret: Salman Khans spionthriller leverer den største mandagen i historien til hindi-kino, og formørker denne Jawan-rekorden
2
Tiger 3 Box Office Collection Førstedagsrapporter: Salman Khan Actionfilmvitner går ned i inntekt

I følge dokumentet importerte Kina mellom januar og august 2023 halvledermaskiner til en verdi av 3,2 milliarder dollar (23,5 milliarder RMB) fra Nederland, en økning på 96,1 % sammenlignet med 1,7 milliarder dollar (12 milliarder RMB) registrert i samme periode i 2022 Kinas import av halvlederutstyr fra alle land beløp seg til $13,8 milliarder (RMB 100 milliarder) i de første åtte månedene av 2023, la han til.

Rapporten skisserer ikke en spesifikk anbefaling for å tette hull i amerikansk regelverk, men oppfordrer Kongressen til å kreve en årlig evaluering, som skal fullføres innen 6 måneder av General Accountability Office og deretter offentliggjøres, av effektiviteten til eksportkontroll av utstyr for produksjon av flis i Kina.

U.S.-China Economic and Security Review Commission ble opprettet i 2000 for å levere en årlig rapport til kongressen om de nasjonale sikkerhetsimplikasjonene av økonomiske bånd mellom USA og Kina og for å gi anbefalinger for regjeringens handlinger.

Related Videos

Leave a Comment