Home » Kasakhstans voksende tennisstjerne rir seiersrekke i globale toppturneringer

Kasakhstans voksende tennisstjerne rir seiersrekke i globale toppturneringer

by Ashley Olsen

Den kasakhiske friidrettsutøveren Zangar Nurlanuly vant førsteplassen i Tennis Europe-seriens superturnering i Paris blant spillere under 14, rapporterte det kasakhiske tennisforbundet 28. februar.

Zangar Nurlanuly i toppturneringen i Tennis Europe-serien i Paris. Bildekreditt: ktf.kz

I finalen i Paris-arrangementet spilte Nurlanuly mot den lokale tennisspilleren Timeo Trufelli. Selv om han tapte det første settet 5:7, viste unggutten frem sine angrepsferdigheter i løpet av kampen og dominerte kampen.

I den andre kampen tillot tennisspilleren fra Kasakhstan motstanderen å ta bare ett spill og vant selvsikkert settet 6: 1, og utlignet poengsummen i den avgjørende kampen. I starten av det avgjørende tredje settet befant Nurlanuly seg på bakfoten. Etter overgangen begynte imidlertid Nurlanuly å spille nesten uten feil. Selvsikkert spill av motstanderen demoraliserte Timeo, og han tapte mot den stigende stjernen i kasakhisk tennis – 6:1.

For den unge idrettsutøveren var denne tittelen den fjerde av hans karriere i Tennis Europe-turneringer. På vei til sitt fjerde trofé i Tennis Europe Series-turneringene slo Zangar Nurlanuly noen av de beste tennisspillerne fra Østerrike, Russland og Frankrike.

I mellomtiden har Kasakhstans herrelandslag startet forberedelsene til Davis Cup-kvalifiseringen, hvor de møter Norge 4.-5. mars i Oslo. Dagen før ankom Mikhail Kukushkin, Andrey Golubev, Alexander Nedovesov og Dmitry Popko hovedstaden i Norge, og i dag blir Kasakhstans første herreracket, Alexander Bublik, med dem. «Forholdene er ganske kjente for meg: en hard og treg bane vil passe begge lag,» sa Kukushkin, hvis mening er sitert av ressursen fra Kasakhstan Tennis Federation.

Mikhail Kukushkin. Bildekreditt: ru.sputnik.kz

Merk at landslagene til Norge og Kasakhstan møtes for første gang i Davis Cup. Vinneren av denne konfrontasjonen i september skal spille i sluttfasen av Davis Cup eller, som det også kalles, lag-VM.

Mandag slapp Association of Tennis Professionals (ATP) en oppdatert verdensranking, der den sterkeste kasakhiske tennisspilleren Bublik falt to plasser i singel og ble nummer 32. Kukushkin forbedret sin plassering på stillingen med seks plasser – 160., Popko hoppet syv plasser – han er nå 171.

Nordmenns fremste slagkraft, Kasper Ruud, holdt seg på åttendeplass på verdensrankingen. I double steg rangeringen til Kasakhstan Golubev syv plasser, og tok 27. plass, Alexander Nedovesov steg fra 63. til 65. plass, Bublik fikk tre plasser – 69. plass.

I den oppdaterte singelrangeringen til Women’s Tennis Association (WTA) beholdt Kasakhstans Elena Rybakina rangeringen som den 20. racketen i verden, Yulia Putintseva mistet 6 plasser og falt til 45. plass. I mellomtiden har Zarina Diyas klatret fire plasser og sitter nå på 109. plass. Anna Danilina rykket også opp to plasser i singelrankingen – nå opp til 344. plass. På WTA-dobbelrankingen satte hun også ny personlig rekord, og steg fra 22. til 20. plass. Zhibek Kulambaeva og Putintseva vant fire seter hver: de inntar nå henholdsvis 300. og 451. plassering. På det femte hundre av double-rankingen rykket også Gozal Ainitdinova opp – hun steg med 5 seter, til 491. plass.