Home » Irsk Premier League: Cliftonville hamrer Crusaders mens Linfield tar ledelsen

Irsk Premier League: Cliftonville hamrer Crusaders mens Linfield tar ledelsen

by Ashley Olsen

Legende,

Linfield løp ut komfortable vinnere på Windsor Park for å returnere til toppen av tabellen

Linfield kom tilbake til toppen av den irske Premier League-tabellen med seier over Ballymena United mens Cliftonville slo nord-Belfast-rivalene Crusaders.

Etter at Larne gikk til topps fredag ​​slo Linfield tilbake med 4-0-seier over Ballymena på Windsor Park.

Joe Gormley, Rory Hale og Ben Wilson scoret da Cliftonville triumferte 3-0 i et livlig nord-Belfast-derby.

Carrick Rangers uavgjort 1-1 med Coleraine mens Dungannon Swifts slo Loughgall 2-1 for å øke deres overlevelseshåp.

Linfield gjenvant topplasseringen i den irske Premier League med en rutinemessig 4-0-seier over Ballymena United på Windsor Park.

Vertene tok ledelsen i det 10. minutt da Ballymena ikke klarte å klarere en corner og Joel Cooper tok seg inn i straffefeltet og plasserte ballen foran mål der Matthew Fitzpatrick var i stand til å berøre før han skjøt hjem.

Hjemmelaget doblet fordelen i det 24. minutt da de forsvarte et frispark fra Ballymena og deretter kontret med lynets hastighet med Darragh McBrien som trillet ballen inn i banen til Kirk Millar som hadde tid til å skyte foran Sean O’Neill.

Hjemmelaget la nesten til en tredjeplass da Coopers raske corner fikk Ballymena til å sove, men Chris Shields» innsats ble parert av O’Neill.

Ballymena bommet på en strålende sjanse til å komme tilbake i kampen tidlig i andre omgang da Euan East mistet fotfestet, og etterlot Isaac Westendorf klart på mål, men Linfield-keeper Chris Johns klarte å blokkere innsatsen.

Linfield pakket inn poengene midtveis i andre omgang da Kyle McClean samlet en pasning innenfor Ballymenas straffefelt og fant hjørnet av nettet med en lav avslutning.

Fitzpatrick la til litt glans i det 77. minutt med sitt andre mål, en lav heading fra et frispark fra Millar.

Videotekst,

Se: Linfield traff Ballymena fire ganger for å nå toppen

De røde dominerer derbyet

Cliftonville gjorde det til tre strake ligaseire etter en ettertrykkelig 3-0-seier over Crusaders på Solitude.

Gormley åpnet scoringen i det 35. minuttet etter at Jonny Tuffey i utgangspunktet holdt unna en Ronan Hale-heading, men kunne ikke gjøre noe for at Cliftonvilles toppscorer skulle skyte i et åpent nett for sitt syvende ligamål for sesongen.

Rory Hale doblet de rødes fordel i andre omgang med sitt tredje mål på like mange kamper mot hans tidligere lag. Bror Ronan var pasningsspilleren med et innbydende innlegg inn i seks-yard-feltet, og den tidligere Crues-midtbanespilleren løftet ballen ned i Tuffeys nedre høyre hjørne.

Det var fortsatt tid for innbytter Wilson å avslutte sitt fire-kamps målløse løp da den tidligere Brighton-spissen skjøt inn fra en smal vinkel med bare tre minutter igjen.

Crues ble nummer to i det meste av konkurransen og var heldige som ikke ble redusert til 10 mann i det 11. minutt da Paul Heatley fanget Chris Gallagher på ballen, og utløste en nærkamp mellom de to spillergruppene med Heatley, Ross. Clarke og Odhran Casey ble booket for sin rolle i slagsmålet.

Videotekst,

Se: Ruthless Reds vinner North Belfast-derbyet mot Crues

Coleraine tok igjen mot Carrick

I mellomtiden kjempet Coleraine og Carrick Rangers om uavgjort 1-1 på Showgrounds.

Reece Glendinning fyrte gjestene i front etter bare fire minutter med et vakkert slått frispark fra 25 meter.

Vinkelen så ut til å være mot forsvareren, men han fanget ballen perfekt for å unnslippe Gareth Deanes desperate dykk.

Og slik holdt det seg til det 79. minutt, da Davy McDaid utlignet for hjemmelaget med et spissmål.

Den evig farlige Conor McKendry skjøt i et lavt innlegg fra høyrekanten og McDaid gjorde resten, og nappet foran markøren sin for å presse hjem fra kloss hold.

Begge lag hadde muligheten til å ta alle tre poengene i en underholdende kamp. Andrew Mitchell og Cameron Stewart ble begge nektet av strålende redninger fra Coleraine-keeper Gareth Deane sent i første omgang.

Stewart var lettet da hans oppskårne klarering spratt i sikkerhet på en stolpe da han forsøkte å klarere et Lyndon Kane-kryss.

Den tidligere Coleraine-forsvarerens dag endte dårlig, med rett rødt kort fra dommer Steven Gregg etter sluttsignalet.

Videotekst,

Se: Coleraine slo tilbake etter Glendinning-sjokk

Stor seier for Dungannon

Gjestene åpnet scoringen i det 13. minutt da Matty Lusty festet seg på Adam Glennys pasning fra venstre kanal og kjørte fremover før han skjøt et suverent 25-yard angrep forbi Daniel Devine.

Kort tid etter scoringen prøvde Tomas Galvin lykken fra tilsvarende posisjon som Lusty, men denne gangen reddet Loughgall-stopper Devine enkelt skuddet.

Dungannon fortsatte å dominere de første 45 minuttene med Kealan Dillons innsats på nært hold som tillot den travle Loughgall-keeperen å gjøre en god redning etter å ha kontrollert en løkkepasning fra Lusty.

Det var en begivenhetsrik første omgang, med Tim Marshall som delte ut åtte gule kort.

Like etter pause så Tiernan Kellys angrep ut til å utligne kampen, men Conor Mitchell gjorde en suveren redning for å presse unna innsatsen, og Jay Boyd klarte ikke å omsette returen fra kloss hold.

Deretter tillot Dillons innsats fra distanse Devine å lage en bredredning for å holde stillingen 0-1.

I det 59. minutt kontrollerte Lusty en lang ball inn i feltet og holdt unna markøren hans Luke Cartwright før han også tvang seg forbi Devine. Loughgall-stopperen klarte imidlertid å komme tilbake og gjøre en avgjørende klarering for å nekte angriperen.

Lusty doblet tallet for kvelden 15 minutter før tiden da innbytter Ben Gallagher brøt igjennom før hans suverene pasning forlot 20-åringen på mål, og han holdt seg kjølig til å sette inn hjørnet nede til venstre.

Ben Magee sørget for 2-1 i det 94. minutt da hans innsats på nært hold ga Loughgall et glimt av håp, men de klarte ikke å finne et andre mål og Dungannon holdt fast og gjorde det to seire på rad.