Home » Hjemmeseirene tok førsteplassen i Porsche Cup

Hjemmeseirene tok førsteplassen i Porsche Cup

by Liv Ullmann

Hjemmeførerne benyttet som ventet anledningen til å legge press på leder Lukas Sundahl da Porsche Carrera Cup Scandinavia ankom Gelleråsen og Kanonloppet.

Emil Persson og Marcus Annervi tok hver sin seier for å redusere Sundahls sammenlagtledelse i det minste litt.

Det første av to løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia var ikke dramatisk da Emil Persson utnyttet sin utmerkede kvalifisering og ledet løpet fra polposisjon til ruteflagget.

Lukas Sundahl gjorde sitt beste for å sette press på Persson, men første og andre i mesterskapet ble de nummer to og først ved mål. Persson først, da.

– Lukas lå bak hele tiden og vi var raske i ulike deler av løypa. Det handlet om å ikke gjøre feil og jeg lyktes, sa Persson.

Ola Nilsson gled inn blant de tre beste på totalstillingen og ble nummer tre med Hampus Ericsson først på fjerde. En liten feilberegning for Ericsson som håpet på en plass på pallen og fremfor alt å ligge foran Sundahl for å hente de 40 poengene totalt før helgen i Karlskoga.

Nok en hjemmeseier

Det andre løpet var det samme som det første. Men hjemme- og polposisjonsføreren fra startstreken het Marcus Annervi i stedet for Emil Persson. For talentet Annervi var det den første seieren i et Porsche Cup-løp og Annervi har tatt store fremskritt siden debuten i Renault Clio Cup.

– Så jævla bra. Etter en god start på løpet syntes jeg at jeg hadde et greit blikk bak. Jeg har aldri følt meg truet, sier 26-åringen fra Halmstad, som kjører for AFRs Gelleråsen Race Team.

Bak Annervi tok Persson en utmerket andreplass, som ga ham en betydelig poengledelse for helgen over Sundahl.

Sundahl er en beryktet podierytter han har dominert de siste årene, men i Gelleråsens andre løp ble han stoppet bak danske Kevin Magnussen. Sundahl ble tvunget til å gå av banen, han hadde falt til 15. plass, men hentet de nødvendige poengene og degraderte gruppen til niendeplass.

Det betyr at han opprettholder den absolutte fordelen, men avstanden til forfølgerne Persson og Ericsson har blitt mindre. Hampus Ericsson tok sisteplassen på pallen og noterte fjerde og tredje rekke i Gelleråsen.

Sundahl har nå 165 poeng mot Perssons 146 og Ericssons 139. Det er fortsatt en klar fordel for Sundahl, som ønsker å ta hjem sitt første SC seniorgull. To løp gjenstår av sesongen, Rudskogen i midten av september og Mantorp Park første helgen i oktober.