Home » Herrmann og Rees vinner sølv i skiskytings massestart

Herrmann og Rees vinner sølv i skiskytings massestart

by Ashley Olsen

Denise Herrmann og Roman Rees vant sølv i massestarten på slutten av sommer-VM for skiskyttere i Ruhpolding.

Den individuelle olympiske mesteren ble kun slått av italienske Dorothea Wierer i rulleski. Litt senere, i våte baneforhold, gikk Rees inn i den siste runden med en ledelse på nesten ni sekunder, men svenske Sebastian Samuelsson tok ham på rett hjem og vant med 2,9 sekunders margin. Samuelsson hadde også vunnet sprinten dagen før og tok sølv i supersprinten bak Philipp Horn i starten. Det tyske laget avsluttet tittelkampene med ett gull og to sølvmedaljer.

«Samlet sett er jeg veldig fornøyd»

Sjette på sprinten var Herrmann i kamp om gull i Chiemgau Arena, men bommet på et skudd på det fjerde og siste skuddet. Det var Herrmanns eneste feil, men Wierer, upåklagelig denne gangen (1 sammenlagt), og som også lyktes i supersprinten, passerte sakseren på siste runde og avsluttet med 9,4 sekunders ledelse. Marketa Davidova fra Tsjekkia vant bronse.

«Jeg var i stand til å implementere fokuspunktene mine godt, en feil er utholdelig, totalt sett er jeg helt fornøyd,» sa Herrmann. Bare Vanessa Voigt, 18., kom inn blant de 20 beste.

«Etter de to siste dagene, bør du egentlig ikke forvente at jeg skal komme på pallen. Til slutt klarte jeg ikke å holde tilbake, men jeg er superfornøyd med andreplassen,» sa Rees (29) til ZDF. Tredje ble svenske Martin Ponsiluoma. Den beste tyskeren i lørdagens sprint var Lucas Fratzscher, femte.

Sommer-VM har ikke mye sportslig verdi, selv om Ruhpolding hadde tidenes største startfelt. Løp fungerer mer som en ytelsessjekk og konkurreres under en full trening. De siste årene hoppet tyskerne, som nesten alle andre store nasjoner, over denne begivenheten, og Bayern savnet også blant annet Norge og Frankrike.