Home » Håndballfinale vunnet: Nordmenn blir med europatittel i evig herredømme

Håndballfinale vunnet: Nordmenn blir med europatittel i evig herredømme

by Roald Amundsen

Han vant håndballfinalen
Nordmennene strikker med europeiske titler for evig herredømme

I en nordisk finale lå norske håndballspillere lenge etter de sterke danskene. De hadde allerede beseiret konkurrentene i hovedrunden. Men det norske rekordlaget snur flisa og vinner sitt niende gull i håndball-EM.

Rekordvinnende håndballspillere fra Norge forsvarte med suksess tittelen som europamestere og vant gull for niende gang. Verdensmesteren slo Danmark i finalen i Ljubljana/Slovenia takket være en sterk finaleturnering med 27:25 (12:15), Norge har triumfert åtte ganger på de ti siste EM-turneringene.

Den tredobbelte olympiske mesteren fra Danmark, vinner av semifinalen mot medarrangørene Montenegro (27:23), fikk en bedre start i Stozice Arena og tok igjen et gap på fem mål i første runde (9:4). /19. minutt). Norge, som slo ut de olympiske mesterne Tokyo Frankrike (28:20) på vei til finalen, lå lenge bakpå.

Norge klarte å utligne i finalen med lederne Nora Mörk (8 mål) (22:22/51) og ta den første ledelsen (25:24/57). Den gamle og den nye europamesteren har aldri forlatt dem. Blant danskene, som påførte sin siste motstander turneringens eneste nederlag på slutten av hovedrunden, var Louise Vinter Burgaard den mest suksessrike (6).

På ettermiddagen vant Montenegro sin andre medalje i EM. I den spennende lille finalen slo europamesterne i 2012 Frankrike 27:25 (22:22, 13:12) etter ekstraomganger for å vinne bronsen.

Den tyske siden ble eliminert etter den andre gruppespillet og gikk også glipp av kampen om femteplassen. I den siste kampen i hovedrunden vant landstrener Markus Gaugisch sitt lag mot Romania med 32:28 (16:14). For å kvalifisere som tredje i gruppen til plasseringskampen var det imidlertid nødvendig med støtte, men dette skjedde ikke da Nederland vant 42:25 (21:15) mot Montenegro samme kveld.