Home » Håndball-VM: Danmark og Spania i semifinalen

Håndball-VM: Danmark og Spania i semifinalen

by Edvard Munch

Håndball-VM

Status: 25.01.2023 20:43.

Danmark, Spania og Sverige sikret seg plassen i semifinalen i håndball-VM i Polen og Sverige takket være suksessene.

I en ensidig duell slo den forsvarende mesteren fra Danmark det ungarske laget 40:23 (21:12). En foreløpig avgjørelse var allerede tatt i Stockholm i pausen.

Danmarks beste kaster: Mathias Gidsel fra Füchsen Berlin med ni mål, fulgt av Simon Pytlick med åtte mål. Danskene har fortsatt sjansen til å bli det første laget i historien til å bli verdensmestere tre ganger på rad.

Sidespillet i Gdansk mellom Norge og Spania ble svært dramatisk. Nordmennene virket som vinnere allerede i ordinær tid. Men takket være det siste angrepet i siste sekund reddet spanjolene seg selv takket være et mål fra Daniel Duschebayev på 25:25 ekstraomganger.

Det ble heller ingen vinner i starten – 29:29 etter to fem minutter, selv om spanjolene denne gangen var i ledelsen til kort tid før slutt. Den andre utvidelsen bør avgjøre. Det var også veldig spennende her. Til slutt hadde spanjolene den beste avslutningen og vant 35:34 (29:29, 25:25, 13:12).

Europamesternes toppscorer i 2018 og 2020 var Alex Duschebajew og Angel Fernandez, hver med syv mål. Nordmennenes beste skytter var Kristian Björnsen med ni mål. Men han misset også siste mulighet til å utligne.

Vertene Sverige vant mot egypterne med 26:22 (14:9). Spesielt den svenske målvakten Andreas Palicka imponerte med mange redninger og hjalp favorittene til semifinalen mot de afrikanske mesterne, som nå møter det tyske laget i klassementsrunden fredag ​​27. januar 2023.

Sverige, europamester, møter Frankrike, olympisk mester, i semifinalen.

Sveriges toppspiller var Niclas Ekberg med seks mål. Hassan Kaddah og Mohsen Mahmoud scoret fem mål hver for Egypt.