Home » Håndball-VM 2023: Tyskland knepent slått av Norge

Håndball-VM 2023: Tyskland knepent slått av Norge

Håndball-VM 2023

Status: 23.01.2023 23:37.

De tyske håndballspillerne gikk på sitt første VM-nederlag mot Norge og gikk glipp av gruppeseieren i hovedrunden. I kvartfinalen er det nå mot Frankrike.

Franck van der Velden

I Katowice, Polen, tapte trener Alfred Gislasons lag for skandinavene 26:28 (16:18). Foran 4500 tilskuere i Spodek Arena scoret playmaker Juri Knorr åtte mål og var den mest suksessrike kasteren i det tyske håndballforbundet (DHB). Det tyske laget reiser nå til Gdansk, hvor de møter franskmennene for deltakelse i medaljekampene onsdag (25.01.2023). Ved seier eller uavgjort ville Spania vært Tysklands motstander i kvartfinalen.

Mot Frankrike gir håp om at det ikke var mer mulig mot Norge. «Det er virkelig synd hvordan vi takler veldig rene sjanser, spesielt i andre omgang. Vi burde ha hentet kampen hjem med et bedre tempo,» sa Gislason til sportsshowet. Treneren kan ta med seg til neste runde erkjennelsen av at «laget har stor karakter og vi forbedrer oss også på alle nivåer».

«Det er veldig tydelig at vi ikke spiller vår beste kamp,» sa Knorr (22) til sportsshowet. Det var mye å gjøre for det tyske laget. «Selvfølgelig lever vi bedre med nederlaget i dag enn om to dager. Jeg tror fortsatt det irriterer oss alle litt,» sa playmakeren og snudde seg til kampen mot Frankrike: «Jeg er sikker på at vi er på onsdag. med å vises i et annet ansikt.»

Først slet tyskerne mot de raske og fysiske nordmennene og kom snart under med 1:4 – også fordi Joel Birlehm, som i utgangspunktet fikk spille for fast keeper Andreas Wolff, ikke fikk tak i ballen. . Men da den norske superstjernen Sander Sagosen sonet en to-minutters straffe for å ha skadet Julian Köster i ansiktet med albuen, kom det tyske laget nære. Juri Knorr, som enten markerte seg eller dyktig iscenesatte naboene, spilte en stor rolle i dette.

Gislason, uten Paul Drux (kald), hentet så inn Wolff for Birlehm og han gjorde det bedre eller var heldig på sin side. Likevel holdt nordmennene seg i front, noe som også skyldtes keeper Kristian Saeveras.

Som et resultat utviklet det seg et noen ganger høyklassespill, det gikk frem og tilbake. Gislason roterte og endret formasjonen igjen og igjen, men nordmennene var uforstyrret og hadde svaret på alt. Da laget var nede i tre mål igjen klokken 12:15, ropte Gislason en timeout. Belønningen: Tyskland fortsatte, Wolff parerte et sjuyardskast mot Sagosen – og plutselig stod det 16:16.

Men det var ikke nok til ledelsen ved pause. Goran Johannessen scoret først, så traff Knorrs skudd stolpen og Kristian Björnsen fullførte kontringen. Klokken 16.18 tok vi en pause. Fram til da hadde fansen sett en kamp med mye fart og dynamikk, der motstanderne ikke hadde gjort noe forsøk på å hvile til neste kvartfinale.

I andre omgang fortsatte spesielt Wolff og Knorr der de slapp. Etter elleve minutter hadde tyskerne utlignet på 20:20, men ledelsen fungerte fortsatt ikke. Dette skyldtes i hovedsak den norske innbytterkeeperen Torbjörn Bergerud, som lenket redninger etter hverandre og igjen og igjen fortvilet over den tyske offensiven.

Hver gang tyskerne skulle ta ledelsen, hadde nordmennene et svar. DHB-laget lå godt bak, men bommet på sjanser foran. Det var ofte mangel på effektivitet og selvsikkerhet.

Klokken 21:23 tok Gislason en ny pause og igjen førte de nye kunngjøringene til suksess – 24:24. Etter 51 minutter og 40 minutter var tiden kommet. Tyskland tok ledelsen for første gang takket være Jannik Kohlbacher.

Tyskerne ville vite og ledet deres forsvar med mot og konsentrasjon. Men Norge ble værende og hadde flertall minutter før slutt etter rødt kort til Luca Witzke. Det utnyttet de skarpsindige skandinavene til å vinne i en turbulent sluttfase, hvor keeper Bergerud igjen gjorde noen eksepsjonelle redninger.