Home » Håndball-VM 2023: DHB-lag uten press mot Algerie

Håndball-VM 2023: DHB-lag uten press mot Algerie

by Roald Amundsen
Sterk mot Serbia: Lukas Mertens.Kilde: dpa


Det permanente smilet forlot ikke Lukas Mertens ansikt. Venstrevingen fra SC Magdeburg ble feiret med chants etter sin enestående prestasjon 34:33 i det tyske håndballlagets kamp i andre kvalifiseringsrunde for VM mot Serbia: syv mål på syv forsøk, pluss en spektakulær hentydning til Kempas makeup med Christoph Steinert.

«Det var veldig gøy,» sa Mertens, som ikke var den eneste tyske håndballproffen med euforiske egenskaper.

Sterke tyske håndballspillere i angrep

Alle var fornøyd med den beste tyske offensiven på mange år – den forrige suksessraten (73 %) er enestående. De to yngste spillerne i bakrommet Yuri Knorr (Löwen), som strålte med elleve assist, og Julian Köster (Gummersbach) viste seg igjen å være under press.

Tyskland slår Serbia 34:33 og går tidlig videre til andre runde.

15.01.2023 | 04:59 minutter


Og keeper Joel Birlehm (Löwen) fikk også spesiell ros fra landstrener Alfred Gislason fordi refleksene hans reddet laget fra å falle bakpå i vanskelige øyeblikk.

Uten press mot Algerie

Stemningen i DHB-uttaket var også så god fordi det er klart at de starter hovedrunden med 4-0 poeng: Nord-Makedonia eller Argentina blir også deres første motstandere i Katowice torsdag.

Den siste kampen i innledende VM-runde mot algerierne, som ikke lenger kan komme gjennom (tirsdag, 18:00 / direkte på ZDF), er derfor sportslig meningsløs. Og dette gir sannsynligvis et livsviktig pusterom til alle de fagfolkene som tidligere har jobbet hardt i feltet.

En tøff timeplan tapper kreftene dine

Den tøffe timeplanen – en kamp annenhver dag – er fysisk og mentalt krevende. Selv etter de intense og nervepirrende 60 minuttene mot Serbia, innrømmer regissør Knorr at konsentrasjonen hans ble litt redusert mot slutten. «Til slutt tror jeg du kunne se at det tappet kreftene mine,» sa 22-åringen.

På den andre dagen av håndball-VM slo Danmark Bahrain 36:21.

15.01.2023 | 04:40 minutter


Kaptein Johannes Golla indikerte også at de profesjonelle som har spilt lite til nå også vil bli brukt mot Algerie: «Det er klart at du ikke kan ha en turnering som dette med seks eller syv personer. Du trenger alle.» En helt ny formasjon bør derfor dukke opp mot Algerie, i hvert fall i store strekninger av de 60 minuttene.

Witzke og Drux med mulighet for handling

I stedet for Knorr kunne Luca Witzke nå ta kontroll over angrepet: SC DHfK Leipzig-spilleren dukket bare opp en kort stund i åpningskampen mot Qatar. Det burde det også gislason stoler nå på Foxes-proffen Paul Drux, som bare har spilt forsvar til nå, på bakplassen for å beskytte Köster.

I forsvar bør Simon Ernst (Leipzig) og Djibril M’Bengue (Bergischer HC) spille mye. Det er fullt mulig at Rune Dahmke (THW Kiel) spiller som venstrekant i stedet for Mertens.

Den nåværende konstellasjonen av turneringen er også ideell for keeperposisjonen. Det vil være logisk, ikke bare på grunn av Birlehms sterke sluttrunde mot Serbia, å la den uerfarne keeperen starte internasjonalt (åtte landskamper). Tross alt fikk fast keeper Andreas Wolff rørt leggen i åpningskampen.

Mer mulig enn minimumsmålet?

Så irrelevant som et nederlag mot de frekke underdogs fra Nord-Afrika ville være, ville selv en helt ny startoppstilling være forbundet med risiko. For for det videre forløpet av turneringen, der DHB-laget så kjemper mot Nederland og medfavoritter Norge til kvartfinalen, bør flyten ikke gå glipp av.

Det ville være ekstremt nyttig å spille de avgjørende kampene i hovedrunden med et permanent smil. Hvis det lykkes, kan det til og med være mulig å gjøre mer enn minimumsmålet for kvartfinalen.

Related Videos

Leave a Comment