Home » Golfspiller Smith vinner det 150. British Open i St Andrews

Golfspiller Smith vinner det 150. British Open i St Andrews

by Roald Amundsen

Takket være en imponerende siste runde vant den profesjonelle golfspilleren Cameron Smith det 150. British Open og triumferte dermed for første gang i en større turnering.

golf

St. Andrews (Dpa) – Den 28 år gamle Aussie spilte en flott runde på 64 på Old Course i St. Andrews og vant med en totalscore på 20 slag under par like foran amerikanske Cameron Young (-19). Smith samlet inn en vinnersjekk på $2,5 millioner for sin første seier i en av fire store turneringer.

Etter den tredje runden av det selverklærte «Home of Golf»-arrangementet på $14 millioner, var Smith fire skudd bak lederne Viktor Hovland fra Norge og Rory McIlroy. Irske McIlroy ble nummer tre i årets siste major på østkysten av Skottland, 18 under par.

Superstjernen Tiger Woods klarte ikke kuttet etter to dager på verdens eldste golfbane og ble snart eliminert. Tyskerne var ikke til start på par 72-banen i det forrevne landskapet i sanddynene.

© dpa-infocom, dpa: 220717-99-57041 / 2