Home » Fotballens guds innfall: Union krever Real på Bernabéu – Sportsnyheter om ishockey, vintersport og mer

Fotballens guds innfall: Union krever Real på Bernabéu – Sportsnyheter om ishockey, vintersport og mer

by Roald Amundsen

Tusenvis av Union-fans valfarter til Madrid. Eisernens Champions League-debut er den foreløpige kulminasjonen av Köpenick-fotballsagaen. Trener Fischer står overfor en stor utfordring.

Når teambussen Union Berlin svinger inn på Paseo de la Castellana, kjenner til og med Urs Fischer kriblingen fra førsteklasses. Champions League. Hos Real Madrid. På Santiago Bernabéu stadion. Det virker fortsatt uvirkelig. Som det gode humøret til fotballguden, som har vært snill mot Iron Men så lenge.

«Vi er ikke en Champions League-klubb ennå,» sa trener Fischer om størrelsen som for øyeblikket påvirker laget hans. Sveitseren kan ikke lenger forklare alt dette med sitt typiske understatement.

Duellen med rekordmesteren med Toni Kroos, Antonio Rüdiger og Jude Bellingham onsdag (18.45/DAZN) er en realitet. Så den nøye treneren trenger tilstrekkelig forberedelse etter ankomst til Four Seasons Hotel på Calle Sevilla, mindre enn 15 minutter fra Bernabéu.

Uønsket overraskelse og frykt

Når du ser det enorme sølvbegeret i hjertet av den spanske hovedstaden, må all frykt og sentimentalitet glemmes eller i det minste skjules. «Forundring og frykt er akkurat de to tingene vi ikke trenger,» sa Robin Gosens.

Landslagsspilleren oppnådde det enorme trofeet med Inter i mai, men 1-0-tapet i finalen mot Manchester City svi. 29-åringen ble hentet til Berlin for disse flotte opptredenene av Union Berlins vidunderbarn Oliver Ruhnert og den italienske europamesteren Leonardo Bonucci. Union CEO fikk ny økonomisk fleksibilitet takket være kvalifisering i førsteklasses. Jernlaget har allerede punget ut €15,64 millioner i inngangsavgift og en ensifret million fra koeffisientregelen før noen poengbonuser utbetales.

Union med Real Madrid. En mye større kontrast er imidlertid neppe mulig i europeisk toppfotball. Her arbeiderklubben Berlin-Köpenick, som stadig presenterer seg som en underdog, der trofésamlerklubben, som er orientert mot galaktisk glamour. Unionens eneste tittel, FDGB Cup-seieren i 1968, forsvinner i skyggen av Royals bare 14 Henkel-plater.

Unionens varige mirakel

Men hvorfor skulle ikke Unions langsiktige mirakel, etter opprykk til Bundesliga for fire år siden, fortsette på Bernabéu? «90 minutter med fotball der den lille motstanderen noen ganger kan skade den store motstanderen. Det er mange eksempler på dette i fotball,» sa Gosens. Du har ikke råd til å være uforsiktig, slik det nylig skjedde i ligaen mot RB Leipzig (0:3) og VfL Wolfsburg (1:2). «Men det er også en god opplevelse å spille mot et slikt lag, vi prøver å gjøre vårt beste, kjempe som et lag og kanskje noe er mulig,» sa forsvarsspiller Danilho Doekhi.

I Bundesligaen og i fjor i Europa League hjalp ofte motstandernes uvitenhet. Men unionen er ikke lenger så liten at den kan undervurderes, ikke engang på internasjonalt nivå. Og så er det Toni Kroos, den eldre broren til Felix Kroos, tidligere forbundskaptein. «Jeg fikk lov til å advare litt om Union», rapporterte han og broren kort etter trekningen i podcasten «Einfach mal Luppen» om Real-kollegaers nysgjerrighet på den uvanlige motstanderen fra Øst-Berlin.

De planlagte lagoppstillingene:

Real Madrid: Kepa – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Fran Garcia – Tchouameni – Camavinga, Bellingham, Kroos – Rodrygo, Joselu

1. FC Union Berlin: Rönnow – Doekhi, Knoche, Leite – Juranovic, Kral, Gosens – Laidouni, Tousart – Becker, Behrens

Dommer: Espen Eskås (Norge)

© dpa-infocom, dpa:230919-99-248200/3

Related Videos

Leave a Comment