Home » Første borteseier takket være sene mål: Klingl og Ebeling leder Gilching til seier

by Roald Amundsen
  1. Første side
  2. Sport
  3. amatørfotball
  4. Starnberg-distriktet

Legg lokket på: Marcel Ebeling (t.v.) scoret på overtid til 2-0 i Gilching. Foto: andrea Jaksch © andrea Jaksch

Statsligaspillerne TSV Gilching-Argelsried vant 2-0 (0-0) på TSV Jetzendorf på søndag takket være to sene mål.

Gilching – Det var en lykkelig slutt på en turbulent uke. «Jeg har aldri opplevd noe lignende før,» sa Sebastian Stangl. TSV-trener Gilching-Argelsried var i et bryllup i Norge, men mobiltelefonen hans var opptatt med å sende nyheter hjemmefra. Det var ikke alltid hyggelig. Etter alvorlige skader på keeper Sebastian Hollenzer og Benedikt Kuhn ble også Jonas Schmid påkjørt lørdag i andrelagskampen i Pöcking. «Andre korsbåndsrivning denne uken,» argumenterte Stangl.

Tross alt var det neste positive sportsnyhet søndag fire dager etter 4-0-seieren over Oberweikertshofen. Som i vår snappet TSV alle tre poengene fra Jetzendorf, denne gangen vant Gilchinger 2-0 (0-0). «Det var en tøff kamp. Vi gikk ikke bra inn i det hele tatt,» oppsummerte Stangl.

Første omgang ble bestemt av vertene, som holdt overtaket sentralt med sin duellstyrke. «Vi tror ikke det, og vi fortalte det til laget i pausen,» sa Stangl. Gjestene byttet og var mye bedre i kampen fra da av. Vertene forble farlige, men keeper Michael Suck hindret 0:1 med et fotforsvar.

Med 20 minutter igjen viste Stangl en heldig touch ved å sette inn Fabian Klingl. «Han har hjulpet oss enormt med sin erfaring på senteret,» roste Stangl. Det var også nysigneringen som flyttet Gilchinger-spillerne mot de første bortepoengene til denne åpningsgruppen. André Gasteiger satte hælen tilbake på Eric Buckl. De tidligere Raistinger og Uttinger headet sitt målte kryss i mål (87.).

Jetzendorfers ble desimert kort tid etter da Wlad Beiz ropte gult og rødt for å ha slått ballen. Gjestene utnyttet umiddelbart flertallet. Gasteiger sendte Marcel Ebeling inn på banen, som forble kald foran mål. «Egentlig skulle han ikke ha spilt fra start fordi han reiste privat. Men så la Sven Kosel seg også,» meldte Stangl.

Han er glad for at TSV har en uke på seg til å trekke pusten før hjemmekampen mot nyopprykkede TSV Aindling. «Vi har en flott tropp, men den blir mindre,» sa han. Så assistenttrener Christoph Meißner måtte komme tilbake på søndag, han ble byttet ut i sluttfasen. (toh)