Home » European Challenge Cup: Santiago Carreras tar Gloucester til semifinalen i European Challenge Cup | Rugby Union Nyheter

by Roald Amundsen

Santiago Carreras la til poeng seks ganger med støvelen da Gloucester sikret en 23-12 seier over Ospreys og en plass i semifinalen i European Challenge Cup; De skal møte vinneren av Benetton-Connacht-kampen

22.20, Storbritannia, fredag ​​12. april 2024

Santiago Carreras sparket seks straffer for å lede Gloucester til semifinalen i European Challenge Cup etter en 23-13 seier over Ospreys foran et voldsomt publikum på Kingsholm.

Seieren gir dem hjemmesemifinalen mot vinneren av Benetton-Connacht-kampen.

Hooker Seb Blake scoret sitt eneste forsøk for å belønne flokken som skygget kampen fremover og satte Ospreys under press i både scrum og lineout med Ruan Ackermann og Zach Mercer som pierset forsvaret deres.

Keelan Giles scoret et utmerket forsøk for det walisiske laget med eks-Gloucester-spiller Owen Williams som la til to straffer og en omstilling, men de vil angre på den dårlige disiplinen den kvelden da de ble straffet etter ønske av den franske dommeren.

Bilde:
Keelan Giles scoret det første forsøket i European Challenge Cup-kampen

En enkel Carreras-straff ga Gloucester en tidlig ledelse, men de gikk snart bakpå med et suverent forsøk.

På halvveis traff Adam Hastings en sjetongledd, som Jack Walsh samlet i tempo for å løpe 45 meter før han matet Giles et enkelt innløp.

Williams konverterte før Carreras sparket sin andre straffe for å la laget sitt ligge bak 7-6 på slutten av et konkurransedyktig første kvartal.

En dårlig pasning fra Stephen Varney ga deretter gjestene en angrepsplattform der Williams økte ledelsen til laget sitt med en enkel straffe.

Ospreys» lineout var en grunn til bekymring for dem, da de tapte tre med sitt eget spark i de første 25 minuttene og ble tvunget til å betale da Blake avsluttet en lineout.

Bilde:
Gloucester holdt på for å sikre seier og plassen i semifinalen

Carreras bommet på omstillingen fra sidelinjen, men lyktes med sin tredje straffe etter at Ospreys hadde gjort oppgaven hans lettere ved å tape 10 meter for en prat med dommeren.

Med det siste skuddet av omgangen satte Williams sin andre straffe for å forlate Gloucester med en ledelse på 14-13 ved pause.

Etter en omstart mistet et dårlig spark fra Walsh når han ikke var under press, siden 50 meter, men flanken Harri Deaves vant en avgjørende straffe til pause for å avlaste trykket.

Gloucester mistet senteret Max Llewellyn til skade, men overvant ham for å samle de første poengene i andre omgang med nok en Carreras-straff.

Et unnvikende utbrudd fra Luke Morgan vant den walisiske regionen en straffe, men Williams» spark spratt av et innlegg.

Williams måtte betale for feilen sin da Carreras raskt headet hjem med sitt femte mål da Ospreys-skipperen fortsatte å krangle om avgjørelser med dommer Pierre Brousset.

Brousset signaliserte raskt nok en straffe til Gloucester, denne gangen fra en scrum, og nok en gang gjorde Carreras ingen feil med å sende hjemmelaget til semifinalen.