Home » Et nederlag, nesten en seier: Liechtenstein

Et nederlag, nesten en seier: Liechtenstein

by Roald Amundsen

KOCENI – Liechtenstein-landslaget i innebandy tapte sin andre VM-kvalifiseringskamp mot Polen først på torsdag med en score på 2:4. En sensasjon var i luften mot østeuropeerne på turneringen i Koceni, Latvia. Onsdagens åpningskamp ble tapt 1:13 for topp-Norge.

Hvem hadde trodd: Tre minutter før slutt dyttet de polske spillerne rett og slett ballen mot hverandre – mottoet var: ingen flere muligheter for Liechtenstein-spissene. Det var nesten en anerkjennelse: den ellevte av forrige verdenscup ville bare redde fordelen på 4:2 over tid. Det polske laget gjorde det veldig smart, så det er ingen overraskelse at vinneren av den andre VM-kvalifiseringskampen ble Polen. Liechtenstein-laget, en dverg i verdens innebandy, kunne i det minste føle seg som den andre vinneren.

Stolt over suksess

Det var en prestasjon som Liechtenstein-spillere kan være stolte av. De klarte nesten å gå til første pause 0-0. Bare et (!) andre manglet. Og bare et minutt senere fulgte «te» på Polens 2-0. Men Liechtenstein-forsvaret rundt sterke keeper Lukas Good – fortjent tildelt beste spiller – har funnet sin rytme. Og mot fronten var det alltid farlige nålestikk. Dette ble belønnet. Med flertall scoret Andreas Tischhauser sin første natter med en nesten perfekt volley. 1:2 (22.) brakte spenningen tilbake.

Det store begunstigede Polen ble nå vekket. Bare et halvt minutt etter omstarten i den siste tredjedelen var 3:1, to minutter senere til og med 4:1. Men nok en gang viste Liechtenstein-laget spenst. Remo Tischhauser scoret sitt nesten «obligatoriske» mål med en straffe angitt (34.) for 2:4. Nå brant luften. Det polske laget vakler, i hvert fall litt, mens liechtensteinerne jubler på hvert blokkert skudd og sitt eget skudd. Men ingen andre suksesser ønsket å falle. Maciej Bogdanski i det polske målet reddet laget hans fra ytterligere skade. Liechtenstein ville absolutt ikke manglet muligheter.
.

Liechtenstein-forsvaret imponerte mot Polen: Corsin Derungs støtter keeper Lukas Good. (Foto: ZVG)

En slags «avslutning» nå

I sin første kamp mot gruppefavoritten Norge tapte Liechtenstein 1:13 onsdag. Resultatet høres brutalt ut, men mot sjetteplassen i siste verdenscup gjorde Liechtenstein-laget en god «felle» for to tredjedeler. For første periodes 4:0 trengte nordmennene to mannskapssituasjoner. Etter at Mario Neff (24.) scoret 5-1, var det til tider litt spenning. Men et korthendt mål like etterpå tok pusten fra Liechtensteiner-seilene. I den siste delen ble beina tyngre og tyngre – resultatet ble seks mål.

Fredag ​​venter også Belgia på et lag som har tapt to ganger. 1:7 mot Polen og 1:12 mot Norge. Et utgangspunkt som gir håp. «Selvfølgelig er vi outsidere», sier trener Marco Kipfer, «men sjansene for å vinne er større enn de som allerede er». I teorien vil selv uavgjort være nok til tredjeplassen. «Vi er overrasket», sier Kipfer, «fremgangen vi har gjort de siste to årene gjør oss optimistiske.»