Home » England vs Albania LIVE: VM-kvalifiseringsresultat, sluttresultat og reaksjon etter mål fra Kane, Henderson og Maguire

by Liv Ullmann

England må forbedre seg fra Ungarns remis, sier Southgate

England beveget seg innenfor et poeng før kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2022 i Qatar ved å demontere Albania 5-0 på Wembley fredag ​​kveld.

Innen 10 minutter etter avspark brøt laget til Gareth Southgate vranglåsen med Harry Maguire som lett dirigerte et frispark fra Reece James hjem – feiringen hans vakte iver hos Roy Keane i ITV-studioet. Knappe 10 minutter senere doblet Harry Kane Three Lions-ledelsen ved å heade inn, takket være en assist fra Jordan Henderson, som snart satte inn 3-0 med et fint skudd fra kloss hold. Kane fullførte et perfekt hat-trick før pausen lød. Han kastet først et kraftig skudd gjennom målet fra en stram vinkel, og scoret deretter et fremoverspark som ble avverget fra en corner på kanten av pausen.

England klarte ikke å finne nettet igjen etter at handlingen ble gjenopptatt på Wembley, men Southgate benyttet anledningen til å bringe Jack Grealish, Tammy Abraham, Trent Alexander-Arnold og Jude Bellingham inn på banen fra benken, det samme gjorde den unge Arsenal-rookien Emile Smith Rowe. Seieren holdt Southgates side på toppen av gruppe I i de europeiske kvalifiseringsrundene, deres 23 poeng ett mindre enn nødvendig for å sikre England en plass i neste vinters verdensmesterskap i Qatar.

Følg alt nedfallet og analysen fra Wembley:

1636754407

Harry Kane scorer hat-trick da England slo Albania for å ta et stort steg mot verdensmesterskapet i 2022

Nå er ett poeng nok til å komme til VM i 2022, etter at det er tatt så mange poeng på banen.

England tilbød sin mest overbevisende prestasjon i et godt år for å avslutte det, med noe nærmere Gareth Southgates ideelle lag som så en 5-0-seier over forrevne Albania. Alle scoringene kom i en ekstremt selvsikker pauseprestasjon, med det meste fra Harry Kane.

Kapteinen hadde en ufullkommen start på sesongen, men her scoret han et perfekt hat-trick: hode, venstre fot, høyre fot.

Michael Jones12. november 2021 kl. 22.00

1636754216

Registrer deg for The Independents gratis ukentlige sportsnyhetsbrev

Registrer deg for vårt gratis sportsnyhetsbrev for regelmessige oppdateringer rett til innboksen din. Hvis du vil ha en ukentlig rapport regissert av vår hovedfotballskribent Miguel Delaney eller ønsker et ukentlig sportsoppsummering fra vår sportsredaktør Ben Burrows, eller vil ha alle de siste tipsene for din Fantasy Football-kamp fra vår fastboende ekspert Mark Critchley, kan du signere opp ved å klikke her og bla til sportsdelen.

Uavhengig idrett12. november 2021 kl. 21.56

1636754194

Harry Kanes reaksjon

Den engelske kapteinen snakket med ITV etter kampen og snakket om sitt hat-trick, Englands prestasjon og den potensielle forlengelsen av Gareth Southgates kontrakt. Han sa:

Første omgang var en utrolig prestasjon. Presset var høyt og vi trengte et resultat. Det er en fin måte å komme nærmere kvalifiseringen på.

«Hver gang du bruker en England-skjorte vil du gjøre alle stolte. Kanskje vi hadde noe å bevise og vi kom ut i brann. Når jeg har sjanser, føler jeg at jeg er i ferd med å score. Jeg kunne nok hatt seks en annen natt.

«Jeg kjenner mange av gutta, og jeg elsker Gareth og vil at han skal bli så lenge som mulig. Dette er hans avgjørelse, og vi vil støtte ham uansett hva han gjør. Vi trenger en ny seier på mandag [against San Marino] og så kan vi nyte et fantastisk år».

Michael Jones12. november 2021 kl. 21.56

1636754062

Hat-tricket bringer Harry Kane nærmere Englands målrekord

Harry Kanes hat-trick mot Albania på fredag ​​satte ham på nivå med Jimmy Greaves med 44 England-mål og nummer fire i tre løver-tabellen.

Tottenham-spissen har scoret to mål hver tredje kamp med sine 66 opptredener mens han fortsetter å jage Wayne Rooneys rekord på 53 for herrelandslaget.

Michael Jones12. november 2021 kl. 21.54

1636753833

England vs Albania spillervurderinger: hattrick-helten Harry Kane tilbake i form i stor VM-kvalifiseringsseier

Etter en fantastisk prestasjon mot Albania vil England automatisk kvalifisere seg til VM hvis de tar minst ett poeng i sin siste hjemmekamp mot San Marino på mandag, i det som er en formalitet mot den europeiske nasjonen med høyest poeng.

Her er hvordan spillerne vurderte en enestående natt på Wembley:

Michael Jones12. november 2021 kl. 21.50

1636753653

England vs Albania resultat: fem ting vi lærte da Three Lions-stjernene kom tilbake i form

England er nær ved å nå VM-sluttspillet i Qatar 2022 etter å ha rasert Albania 5-0 på Wembley fredag ​​kveld.

Harry Maguire headet inn det første målet, før Harry Kane nikket i et sekund fra kloss hold – hans første av tre de første 45 minuttene.

Jordan Hendersons kjappe føtter og vakre avslutning scoret settet før halvtimen, før Kane scoret to til før pause: en smart avslutning etter å ha slått en forsvarsspiller i kanalen og deretter et akrobatisk, litt avvist skudd på en corner.

Her er hva vi lærte av Englands seier over Albania:

Michael Jones12. november 2021 kl. 21.47

1636753520

England 5 – 0 Albania

England scoret 41 mål i 2021, det høyeste tallet noen sinne i løpet av et kalenderår, og overgikk det forrige antallet på 39 mål i 1908. I kveld er de på nippet til å kvalifisere seg til VM for å rasere Albania på Wembley.

(Getty-bilder)

Michael Jones12. november 2021 kl. 21.45

1636753203

Heltid: England 5 – 0 Albania

90 + 2 minutter: Skaden ble gjort i første omgang. Mål fra Harry Maguire og Jordan Henderson sparket England i gang, men det var et hat-trick fra Englands kaptein Harry Kane som vil skape overskrifter.

En potensielt forrædersk avtale viste seg å være en tur i parken for Gareth Southgates menn som nå trenger bare ett poeng fra kampen mot San Marino mandag kveld for å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap.

Michael Jones12. november 2021 kl. 21.40

1636753010

89 minutter: Bellingham dribler seg inn i 16-meteren og serverer Alexander-Arnold for et skudd fra rett innenfor sekstenmeteren til høyre. Han tar et lavt skudd i første omgang, men blir blokkert og ballen klareres.

To minutter igjen å spille Wembley.

Michael Jones12. november 2021 kl. 21.36

1636752854

86 «: Hjørnesparket fører ikke til noe for England som virker fornøyde nok til å kjøre tid og samle sine tre poeng. Albania skjøt fem ganger i kveld med fire på mål. De fleste kom fra utenfor boksen og Pickford var opp til oppgaven med å holde dem utenfor. Han vil score enda et mål for å fullføre denne prestasjonen fra England.