Home » EM i håndball: Sverige, Russland, Frankrike og Spania neste | håndball nyheter

EM i håndball: Sverige, Russland, Frankrike og Spania neste | håndball nyheter

by Roald Amundsen

Etter det tyske landslaget gikk de neste medfavorittene videre til hovedrunden i håndball-EM for menn i Ungarn og Slovakia.

Frankrikes olympiske mester kom til finalen med en uforurenset hvitliste foran Kroatia, nummer to i EM, den tidligere russiske mesteren kvalifiserte seg også med tre seire foran Norge, Sverige nummer to i verdenscupen ble reddet med uavgjort sist. minutt som en gruppe toer opp som Montenegro de tolv beste lagene.

Suveren over Spania og Frankrike

The Three Kronor var i gruppe E mot Tsjekkia klokken 27:27 (12:11) før siste minutt. Tsjekkerne klarte imidlertid ikke å score vinnermålet de trengte etter siste uavgjort. De forsvarende mesterne Spania hadde ikke vist noen svakheter i sin tredje og siste kamp i kvalifiseringsrunden med 28:24 (14:12) mot ubrukelig Bosnia-Hercegovina etter å ha kvalifisert seg til hovedrunden.

I den vaklende gruppe C fjernet Frankrike den siste teoretiske tvilen om deres videre deltakelse i turneringen med klare 29:25 (16:7) mot Serbia og får selskap av Kroatia etter en 38:25 (18:13) mot « Ukraina.

Feilfritt Russland

Russland ble også gruppe F-vinnere med en 36-27 (19-9) seier over medarrangør Slovakia, med en plettfri rekord på tre seire på tre kamper. Norge sikret andreplassen med 35:29 (16:16) seier over Litauen. Montenegro kvalifiserte seg i gruppe A etter verdensmester Danmark ved å slå Slovenia 33:32 (16:19). Danskene kvittet seg med siste innledende runde mot Nord-Makedonia med 31:21 (15:11).

Tyskland kvalifiserte seg tidlig til hovedrunden mot Østerrike søndag med en andre seier i den andre kampen i gruppe D. I duellen med Polen tirsdag (18:00 / ZDF), laget til landslaget Alfred Gislason spilles det for seier av gruppen og best mulig startposisjon for løpet i hovedrunden for deltagelse i semifinalen.