Home » Düsseldorf, Leuna – stor applaus for Leuna.

Düsseldorf, Leuna – stor applaus for Leuna.

by Liv Ullmann

Postnummerloddlykke i Leuna: 290 vinnere feirer 1,4 millioner euro. I byen med 14 000 innbyggere i den sørøstlige delen av Sachsen-Anhalt har 290 heldige vunnet den månedlige premien på 1,4 millioner euro i det tyske postnummerlotteriet. Fremfor alt har Martin* grunn til å være glad, for takket være postnummeret 06237 LK vant han den utrolige summen på 700 000 euro. En god sak vinner alltid i det sosiale lotteriet: Lørdag mottar utdanningsorganisasjonen Momelino fra Leipzig en finansieringssjekk verdt 300.000 euro på den store vinnerfesten.

Lørdag, under strålende sol, samles flere hundre mennesker på hovedtorget i Leuna sentrum, holder opp store vinnersjekker og smiler. 290 heldige mennesker vant den månedlige premien i det tyske postnummerlotteriet og delte 1,4 millioner euro. Og de er glade for besøket av de to lotteribudene Felix Uhlig og Giuliano Lenz, som sammen med det sosiale lotteriteamet reiste til sørøst i Sachsen-Anhalt for personlig å overlevere sjekkene sine til vinnerne.

Martin vinner 700.000 euro

Spesielt Martin har grunn til å være fornøyd. 26-åringen mottok svimlende €700 000 takket være postnummeret sitt 06237 LK. Når det sosiale lotterilaget dukker opp på døren hans med den symbolske sjekken, kan han nesten ikke tro lykken: «Jeg er virkelig målløs, jeg hadde ikke forventet dette.» Etter det positive sjokket faller Martin først i sin kones armer. Så forklarer tobarnsfaren hva han har tenkt å gjøre med gevinsten: «Vi skal gjøre en drøm til virkelighet og bringe familien til Sverige. Og så bruker vi kanskje pengene til å kjøpe et lite hus.» Martin har også deltatt i postnummerlotteriet i rundt halvannet år fordi minst 30 % av inntektene går til sosiale og økologiske prosjekter: «Mye av pengene dine går til en god sak, det er derfor vi gjorde det da.»

Stor vinnerfest i Leuna

Mens Martin nøyer seg med første halvdel av de 1,4 millioner euroene, delte også ytterligere 289 heldige personer med til sammen 401 billetter på postnummeret 06237 på 700.000 euro, som tilsvarer 1.746 euro per billett. Siden noen heldige mennesker ikke bare har ett lodd, men to eller til og med tre, vinner de også dobbelt eller tredobbelt beløp. 58 vinnere kan forvente en premie på 3 492 euro, 27 til og med 5 238 euro. Ved den store sjekkeoverrekkelsen på hovedtorget i Leuna sentrum feirer alle den månedlige gevinsten sammen med naboer, slektninger og teamet til det tyske postnummerlotteriet. Ordfører Michael Bedla er også der for å gratulere sine medborgere med utvinningen: «Jeg er glad for alle innbyggerne som har vunnet noe i det tyske postnummerlotteriet i dag. Dessverre har jeg ikke lodd ennå. Men kanskje jeg får en snart.»

300 000 euro til utdanningsprosjektet Momelino

Lørdag feirer ikke bare vinnerne sjekkene sine, men også de ansatte i utdanningstiltaket Momelino kan forvente. For prosjektet «wiKilino» Administrerende direktør Marina Nöbel mottar en sjekk på 300.000 euro og takker spesielt de tilstedeværende billettholderne. «Med pengene kan vi støtte over 700 barnehager i Tyskland, men også 50 barnehager her i regionen. Tusen takk for dette!» Klubben med base i Leipzig Momelino har som mål å støtte barn fra utdanningsmessig vanskeligstilte familier. Ikke bare akademiske prestasjoner bør forbedres, men også sosiale ferdigheter.

«Å vinne sammen. Hjelpe sammen.»

En god sak vinner alltid i det tyske postnummerlotteriet. For ved å delta vinner billettinnehavere ikke bare sammen, men hjelper også sammen. Bare i Sachsen-Anhalt, siden stiftelsen av det sosiale lotteriet i 2016, har rundt fem millioner euro blitt gjort tilgjengelig for 135 sosiale og grønne prosjekter. Ytterligere informasjon er tilgjengelig Her.

Sachsen-Anhalt i postnummerformue

For nesten to år siden kunne deltakere i det tyske postnummerlotteriet i Sachsen-Anhalt forvente en månedlig premie fra det tyske postnummerlotteriet. I oktober 2021 feiret 117 vinnere totalt 1,4 millioner euro i Dessau-Roßlau. Marion* og Roland* hadde fremfor alt en spesiell grunn til å være glade: takket være deres postnummer 06849 ET vant de to 350 000 euro hver. Les hele historien Her.

*Behandlingen av personopplysninger er viktig for det tyske postnummerlotteriet. Vi respekterer de personlige rettighetene til vinnerne våre og publiserer kun navn, personlig informasjon og bilder med forhåndssamtykke. Vinnerne og deres pårørende vil bli navngitt etter navn.

Informasjon om det tyske postnummerlotteriet

Det tyske postnummerlotteriet er et sosialt lotteri, som betyr at minst 30 % av lotteriinntektene går til prosjekter innen områdene like muligheter, sosialt samhold og vern av natur og miljø. Siden stiftelsen i Tyskland i 2016 har Postkodelotteriet allerede støttet over 4400 grønne og sosiale prosjekter med over 175 millioner euro. En rådgivende komité ledet av Prof. Dr. bestemmer valg av prosjekter. Rita Süssmuth. Lære mer om: www.postcode-lotterie.de/projekte.

Konseptet med postnummerlotteriet er unikt: billettinnehavere deltar med sitt «postnummer». Dette består av postnummeret til ditt bosted og to automatisk tildelte bokstaver for gaten din. Et postnummer inkluderer flere private husholdninger, og derfor vinner hele bydeler sammen og gjør godt på samme tid. Hver person vil kunne kjøpe maksimalt tre billetter til en pris av 12,50 euro hver. For den månedlige premien vil totalt 1 400 000 euro deles ut: alle billetter med det trukket postnummeret vil dele 700 000 euro og alle andre billetter med tilsvarende postnummer vil også delta.

Postnummer Internasjonale lotterier: Sterke sammen

Det tyske postnummerlotteriet tilhører familien av internasjonale postnummerlotterier, som allerede finnes i fem europeiske land. De første sosiale lotteriene ble grunnlagt i Nederland i 1989. Etterfulgt av Sverige, Storbritannia, Tyskland og Norge. Alle postnummerlotterier har allerede samlet inn mer enn €12,5 milliarder til veldedige formål. Dette gjør dem til en av de største private finansieringsleverandørene i verden i elleve år på rad.

Postnummersambassadører for lykke

Den første ambassadøren for postnummerlotterier var Nobels fredsprisvinner Nelson Mandela. Siden den gang har internasjonale postnummerlotterier tiltrukket seg mange kjente personer som ambassadører, inkludert George Clooney, Leonardo DiCaprio, Emma Thompson, Muhammad Yunus, Rafael Nadal, Nadia Murad, Katarina Witt, Toni Kroos og Kai Pflaume.

Pressekontakt:

Dominic McVey
Presse og kommunikasjon
Martin-Luther-Platz 28
40212 Düsseldorf
Telefon: +49 162 27 361 37
E-post: presse@postcode-lotterie.de

Originalt innhold fra: Deutsche Postcode Lottery kringkastet av news aktuell

http://ots.de/5586ca

Related Videos

Leave a Comment