Home » Det var kvelden for verdensmesterskapet i friidrett

Det var kvelden for verdensmesterskapet i friidrett

by Ashley Olsen

Nok en medalje for Ukraina, overraskende fall for verdensrekordholderen på 400 meter hekk og amerikanske bekymringer før 4×100 meter stafett.

Det var natten for friidretts-VM i Eugene:

400 meter hekk, kvinner:

Carolina Krafzik var 0,15 sekunder unna å nå semifinalen. I forløpet sitt endte hun på femteplass på 56,24 sekunder og ble eliminert så smalt som mulig. Femke Bol fra Nederland var raskest på stadionløkka på 53,90 sekunder. Verdensrekordholder og olympisk mester Sydney McLaughlin fra USA kontrollerte ledelsen hennes på 53,95 sekunder.

Høydehopp, kvinner:

Verdensmester innendørs Yaroslava Mahuchich vant den andre medaljen for Ukraina med sølv. 20-åringen hoppet 2,02 meter. Hun ble kun slått av den nye verdensmesteren Eleanor Patterson fra Australia, som klarte høyden på første forsøk. Bronse gikk til Elena Vallortigara fra Italia, som var den eneste som klarte 2,00 meter på første forsøk.

200 meter, kvinner:

Jessica-Bianca Wessolly gikk klart glipp av finalen. 25-åringen fra Mannheim kom i mål på 23,33 sekunder og satte dermed tredje dårligste tid av samtlige semifinalister. Raskest var favoritten Shericka Jackson fra Jamaica, som trengte 21,67 sekunder og derfor ikke engang nådde potensialet sitt.

Plate, mine herrer:

Slovenske Kristjan Čeh vant gull med verdensmesterskapsrekord på 71,13 meter. Virgilijus Alekna fra Litauen har den gamle rekorden på 70,17 meter siden verdensmesterskapet i 2005 i Helsingfors. Landets forening hadde likevel noe å feire: Aleknas sønn, Mykolas, og Andrius Gudžius vant sølv og bronse. Tittelforsvarer Daniel Ståhl fra Sverige ble nummer fire.

200 meter, mine herrer:

Verdensmesteren på 100 meter, Fred Kerley, skadet seg angivelig i semifinalen på 200 meter og gikk glipp av finalen. Det ble først ikke gitt informasjon om årsaken til klagene og mulige effekter på en start på 4×100 meter stafetten for USA lørdag kveld (lokal tid) i Eugene. Kerley hadde bremset hjemmestrekningen og gikk glipp av runder. Kerleys lagkamerat og tunge favoritt på 200 meter, Noah Lyles, la den raskeste tiden av noen semifinalist, og kom i mål på 19,62 sekunder.

1500 meter:

Skottlands Jake Wightman vant overraskende gull på karrierebeste 3:29,23 minutter foran Norges Jakob Ingebrigtsen. Mohamed Katir fra Spania tok bronse.

400 meter hekk, mine herrer:

Brasilianske Alison Dos Santos ledet løpet på 46,29 sekunder og kom i mål foran to amerikanere. Rai Benjamin vant sølvmedaljen på 46,89 sekunder foran Trevor Bassitt, som vant bronsemedaljen på 47,39 sekunder. Verdensrekordholder Karsten Warholm fra Norge, som fikk den utrolige tiden på 45,94 sekunder i OL-seieren i Tokyo i fjor sommer, brøt på de siste 100 meterne og kom nest sist, på 2,13 sekunder. Han ble skadet tidligere i sesongen og så ikke ut i god form.