Home » Det var kvelden for IAAF World Championships – Sportsnyheter om ishockey, vintersport og mer

by Roald Amundsen

Karsten Warholm kollapser på homestretch i 400m hekk-finalen og er veldig langt unna verdensrekorden. Vertene må bekymre seg for sitt beste før stafetten over 100 meter.

Nok en medalje for Ukraina, den overraskende kollapsen til verdensrekordholderen av de 400 hindringene og bekymringene til forente stater før 4×100 meter stafett.

Det var kvelden for Eugenes verdensmesterskap i friidrett:

400 meter hekk, kvinner:

Carolina Krafzik var 0,15 sekunder fra å nå semifinalen. I forløpet sitt endte hun på femteplass på 56,24 sekunder og ble eliminert så nært som mulig. Femke Bol fra Nederland var raskest på stadionkretsen med 53,90 sekunder. Verdensrekordholder og olympisk mester Sydney McLaughlin fra USA kontrollerte ledelsen hennes på 53,95 sekunder.

Høydehopp, kvinner:

Innendørs verdensmester Yaroslava Mauchich vant den andre medaljen for Ukraina med sølv. 20-åringen hoppet 2,02 meter. Hun ble kun slått av den nye verdensmesteren Eleanor Patterson fra Australia, som klarte høyden på første forsøk. Bronsen gikk til italienske Elena Vallortigara, den eneste som passerte 2,00 meter på første forsøk.

200 meter, kvinner:

Jessica-Bianca Wessolly bommet tydeligvis på tilgang til finalen. 25-åringen fra Mannheim kom i mål på 23,33 sekunder og satte dermed tredje dårligste tid av alle semifinalistene. Raskest var favoritten Shericka Jackson fra Jamaica, som tok 21,67 sekunder og ennå ikke var på sitt fulle potensial.

Diskus, menn:

Slovenske Kristjan Čeh vant gull med verdensrekord på 71,13 meter. Virgilijus Alekna fra Litauen hadde den gamle rekorden på 70,17 meter fra verdensmesterskapet i 2005 i Helsinki. Bygdeforeningen hadde likevel noe å feire: Alekna Mykolas» sønn og Andrius Gudžius tok sølv og bronse. Tittelforsvarer Daniel Ståhl fra Sverige ble nummer fire.

200 meter, menn:

100m verdensmester Fred Kerley skadet seg tilsynelatende i semifinalen på 200m og tapte finalen. Opprinnelig ble det ikke gitt informasjon om årsaken til klagene og mulige virkninger på starten i 4x100m stafettløp for USA lørdag kveld (lokal tid) i Eugene. Kerley hadde bremset hjemmestrekningen og gikk tom for runden. Kerleys lagkamerat og 200 m-favoritt Noah Lyles satte den raskeste tiden av noen semifinalist, og kom i mål på 19,62 sekunder.

1500 meter:

Skotten Jake Wightman vant overraskende gull på 3:29,23 minutter med karrierens beste tid, foran Norges Jakob Ingebrigtsen. Spanjolen Mohamed Katir fikk bronsen.

400 meter hekk, menn:

Brasilianske Alison Dos Santos dominerte løpet på 46,29 sekunder og kom i mål foran to amerikanere. Rai Benjamin vant sølvet på 46,89 sekunder foran Trevor Bassitt, som tok bronsen på 47,39 sekunder. Verdensrekordholder Karsten Warholm fra Norge, som løp svimlende 45,94 sekunder til OL-seieren i Tokyo i fjor sommer, slo de siste 100 meterene og kom nest sist, 2,13 sekunder bak. Han ble skadet tidlig i sesongen og så ikke sprek ut.