Home » Blackburn Rovers 0-1 Ipswich Town: Conor Chaplin-angrep driver Tractor Boys til mesterskapsledelse

by Ashley Olsen
Conor Chaplin har scoret 13 mål denne sesongen

Conor Chaplins åpningsmål tok Ipswich Town til topps i mesterskapet da de gikk forbi Blackburn Rovers på Ewood Park.

Chaplins dårlig timede angrep i det niende minuttet burde vært stoppet, men det slo Rovers-keeper Aynsley Pears ved sin nærmeste stolpe og viste seg nok til å ta Tractor Boys to poeng unna Leeds United, som reiser til Watford klokken 20:00 GMT.

Blackburn trodde de hadde utlignet gjennom Joe Rankin-Costello, men målet ble utelukket da Sammie Szmodics forstyrret målvakten Vaclav Hladkys siktlinje mens han var i offsideposisjon.

Rovers var da mye bedre etter pause og så et andre mål scoret av Andrew Moran for en felling på keeper før Hladky reddet med Szmodics i ferd med å banke inn i et tomt mål.

Seieren var en åttende på ni kamper for Ipswich, men de ble tvunget til å henge på for å tjene tre poeng til i Lancashire.

På den annen side har ikke Rovers vunnet på åtte seriekamper og er kun tre poeng utenfor nedrykksstreken.

Hjemmelaget ville ha forbannet uflaksen deres som begynte med Pears» tidlige feil da Chaplin rømte nedover høyrevingen, kuttet inne i feltet og spilte en ball til Leif Davis, hvis kryss i Chaplins retning først ble berørt med venstre støvel og skled. . forbi Pærer.

Rankin-Costello konverterte deretter Tyrhys Dolans tilbaketrekking fra venstre bare for at dommer Stuart Atwell skulle konsultere sin assistent og bestemme at Szmodics, som var i offsideposisjon, hadde befunnet seg i målvaktens synsfelt.

Rovers presset hardt i andre omgang og så nok et mål avvist på grunn av en Scott Wharton-felling på Hladky før Morans utmerkede avslutning med høyrebenet.

De fikk så nesten en utligning da Hladky tok altfor lang tid i seks-meteren sin og Szmodics blokkerte klareringen hans, snudde seg og så sikker ut til å score, bare for Hladky å dykke og stoppe desperat med venstre arm.

Det så ut som Ipswich trengte et mål til og de skapte to sjanser til pause, men Ali Al-Hamadi skjøt godt over stanga etter Kayden Jacksons nedskjæring før selveste Jackson bare skyter langt fra en smal vinkel.

Det etterlot gjestene med en liten ledelse å holde seg til, og de holdt på til tross for en mengde sene cornere og Harry Pickerings skudd som ble avvist over tverrliggeren.