Home » Bevis i jakten på Stersund Fnfte

Bevis i jakten på Stersund Fnfte

by Ashley Olsen

Skiskytteren Franziska Preu ble nummer fem i den olympiske vinterens første forfølgelsesløp.

Lørdag i den svenske byen Stersund, etter to straffer, var 27-åringen 18,8 sekunder bak den norske vinneren Marte Olsbu Riseland (1 foul). Bayerske Preu, som allerede ble nummer fem på sprinten, bekreftet sin gode form i starten, og etter ti kilometer var hun bare 11,8 sekunder unna pallen. Andreplassen går til den feilfrie Franzsin Anais Bescond foran sin landsmann Anais Chevalier-Bouchet (1 feil).

Rangering fem – det er greit. Løpet gikk bra, sa Preu. At den tidligere verdensmesteren i stafett bommet på det første skuddet gjorde henne litt urolig, hun sa: Jeg var ikke så sikker på vinden. Til slutt var Preu fornøyd med siste feilfrie fotografering og sendte en hilsen hjem foran ARD-kameraet: Kjære bestemor, bli frisk snart og jeg håper vi sees igjen til jul!

Den nest beste tyskeren var Denise Herrmann på 8. For to og et halvt år siden var Schsin fortsatt verdensmestere i denne disiplinen på stersund, men to feil i det første skuddet var for mange for foroverhoppet. 32-åringen krysset deretter alle målene og befant seg nok en gang blant de ti beste med 52,9 sekunder bak lederne. Vanessa Voigt gikk fra tiende til 27. plass etter tre straffer. Janina Hettich (2) krysset målstreken på 29. plass, Vanessa Hinz (4) måtte nøye seg med 45. plass.

Etter VM i Midt-Sverige går kvinnestafetten søndag (12:35 / ARD og Eurosport).

dpa-infocom, dpa: 211204-99-254510 / 2