Home » US Open 2024: Novak Djokovic begynner tittelforsvaret med komfortabel seier mot Radu Albot

by Ashley Olsen

Til tross for sin komfortable poengsum, har Djokovic fortsatt områder han kan forbedre seg på: han begikk 10 doble feil og 40 utvungne feil, mens han bare serverte 47 % av sine første serveringer.

Da han spilte under et lukket tak på Arthur Ashe Stadium, trengte Djokovic 33 minutter for å vinne det første settet, og oppnådde et dobbeltbrudd før han serverte det første settet.

Til tross for en positiv start på kampen, gjorde den fire ganger US Open-mesteren sinte bevegelser mot boksen sin gjennom hele kampen og virket plaget av de våte forholdene.

Han hadde fortsatt på seg knestøtten han hadde brukt siden han ble operert i området i juni.

Etter å ha sluppet inn serven i starten av det andre settet, klarte Albot å komme tilbake og utligne til 2-2 før Djokovic vant de neste fire kampene.

Verdens nummer 138 holdt Djokovic i sjakk litt lenger i tredje sett, og avverget fem break-poeng, men den forsvarende mesteren brøt til slutt motstanden på 3-3 før han avsluttet seieren da klokken slo midnatt i New York.

«Jeg elsker å spille om kvelden, men kanskje ikke så sent,» sa Djokovic under sitt intervju på banen.

«Likevel var det veldig gøy, og jeg vil takke alle for at de ble med.» »

Seieren tillot også Djokovic å sette nok en rekord: flest seire (78) av en mannlig spiller på hovedbanen på Flushing Meadows.

– Det er den største stadion. Definitivt det høyeste vi har hatt i sportens historie, la Djokovic til.

«Nattøktene er de beste i verden på Arthur Ashe. »