Home » Premier League LIVE: Brighton vs Man Utd, Man City vs Ipswich, Spurs vs Everton og Aston Villa vs Arsenal resultater, kommentarer og oppdateringer

by Roald Amundsen
  • Aston Villa gjorde en dobbel over Arsenal forrige sesong, og sto for 40 % av Gunners» Premier League-tap (2/5). De hadde slått Arsenal i tre Premier League-møter på rad to ganger før: november 1993 og februar 2021.

• Arsenal har vunnet 14 Premier League-kamper borte mot Aston Villa, og de 14 seirene på Villa Park representerer tidenes rekord for en enkelt bortekamp i konkurransen (også 14 på Selhurst Park).

• Aston Villa har vunnet fem av sine ni siste Premier League-kamper mot Arsenal (4 tap), og har alltid holdt nullen. Det er like mange seire som han hadde oppnådd i de foregående 46 mot Gunners (14 uavgjorte og 27 tap).

• Arsenal har scoret 98 Premier League-mål mot Aston Villa, og har bare scoret flere mot Everton (124), West Ham (109) og Tottenham (105). Bare Liverpool og Manchester United (5 motstandere hver) har scoret mer enn 100 Premier League-mål mot flere forskjellige lag.

• Aston Villa har som mål å vinne sine to første Premier League-kamper på en sesong for fjerde gang, etter å ha gjort det i 1995-96, 1999-00 og 2020-21.

• Arsenal har vunnet åtte av sine ni Premier League-bortekamper så langt i 2024 (D1), scoret 28 mål, sluppet inn tre og holdt nullen for syv. Faktisk har Gunners holdt 21 nøtter borte fra hjemmet de siste to sesongene (10 i 2022-23, 11 i 2023-24), mer enn de hadde i de fire foregående kampanjene til sammen (20).

• Aston Villa er det eneste laget som har slått Arsenal i Premier League i 2024, og vant 2-0 i april. The Gunners har vunnet 17 av 19 kamper dette kalenderåret (1 uavgjort 1 tap); I Football Leagues historie er de fleste seire av et lag i deres første 20 kamper i løpet av et år 18, vunnet av Liverpool i 1982 og Man City i både 2019 og 2021.

• Siden 17. februar, da Arsenal slo Burnley 5-0, har ingen Premier League-spillere hatt flere mål og assists enn Kai Havertz (10 mål, 7 assists). Havertz har imidlertid ennå ikke scoret eller assistert i syv kamper mot Aston Villa, det meste han har gått uten å gjøre det.

• Av alle Premier League-spillere med 5+ mål, har Aston Villas Jhon Durán det nest beste minutt-til-mål-forholdet (seks mål, ett hvert 103. minutt), bak bare Erling Haaland (ett hvert 85. minutt). Fem av hans seks mål har vært fra dyp (83 %), det nest høyeste forholdet for en spiller i Premier Leagues historie (min. 5 mål), bak Matt Derbyshire, som har scoret ni av sine 10 mål fra dyp.

• Bukayo Saka har vært på vinnersiden i 99 av sine 171 Premier League-kamper for Arsenal. Seier her ville gjøre ham til den fjerde spilleren som vant 100 i konkurransen før han ble 23 år etter Wayne Rooney, Cesc Fàbregas og Phil Foden.