Home » Lydia Ko vinner Women’s Open på St Andrews da Nelly Korda kollapser i en spent finale

by Ashley Olsen

Ko ble den yngste kvinnen til å vinne en stor turnering da hun vant Evian Championship i en alder av 18 i 2015.

Hun vant deretter Chevron Championship i 2016, men til tross for 11 topp-10-plasseringer på store turneringer siden den gang, har hun ikke klart å øke totalen.

Og håpet hans om å oppnå det på søndag hang i en tynn tråd i en spennende finale med regn og vind som surret Old Course, slik den har gjort hele helgen.

Ko startet tre skudd bak Shin, men laget birdies på det fjerde, tiende og fjortende hullet for å sette seg fast i kampen.

Korda så imidlertid ut til å ha tatt kontroll med en rekke på tre birdies fordelt på fire hull på turn, og hun ledet med to poeng på åtte under par på 14. tee.

Men noen dårlige wedge-skudd rundt greenen førte til at amerikaneren tok syv skudd på par-fem-hullet.

«Det er golf,» sa Korda. «Dessverre gjorde jeg to feil i løpet av helgen på slutten av turneringen. Det kostet meg turneringen, men jeg spilte bra.»

I mellomtiden gjorde Ko, som spilte noen få grupper foran, en fantastisk opp og ned for par fra baksiden av det 16. hullet for å holde seg på seks under.

Dette tillot Shin og Vu å ta fireveis ledelsen, med en birdie på det 14. hullet.

Etter hvert som regnet tiltok, slo Ko det som uten tvil var mesterskapsskuddet, og slo sitt andre slag på det notorisk vanskelige 17. hullet til 15 fot og to-putting for par.

Birdieen hennes på det siste hullet satte målet til syv under par, og hun så fra treningsgreenen da Korda slo sitt andre skudd inn i Road Hole-bunkeren, deretter Shin, gjorde bogey på det 17., og satte dermed slutt på håpet.

Bare Vu ble igjen.

Amerikaneren, nummer to i verden, gjorde en 10-fots putt for par på den 17., noe som holdt henne i kampen.

Men hun klarte ikke å matche Kos treer på det siste hullet og mistet deretter konsentrasjonen for å drible putten til par og avsluttet med en rotete bogey.

På spørsmål om hvor hun ville rangere denne seieren sammenlignet med hennes olympiske tittel og to andre store turneringer, svarte Ko: «Det er som å spørre meg hvem jeg foretrekker, min mor eller min far. »

Englands Charley Hull, som ledet etter den første runden på fem under par, startet søndag fem skudd bak, men utfordringen hennes ble utslettet av påfølgende bogeys på det sjette og syvende hullet, og en dobbel bogey på det niende.

Hull, rangert som 10. i verden, endte med totalt 75, tre over og en over.