Home » Ferencvaros 1-2 Tottenham: Brennan Johnson fortsetter i fin form mens Spurs vinner andre Europa League-seier | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

Brennan Johnson scoret sitt femte mål på fem kamper da Tottenham vant 2-1 på den ungarske siden Ferencvaros for å vinne sin andre Europa League-seier.

Johnson kom fra benken i andre omgang for å fortsette sin varme serie til tross for Spurs siste triumf i Europa, med et lag som var mye forandret fra 3-0-seieren i Manchester United som inneholdt den unge Mikeys første start Moore og Will Lankshear, det var ikke lett.

Pape Sarr ga Ange Postecoglous ungdomslag ledelsen i det 23. minutt med et skudd fra kloss hold som landet godt i området etter to returer. Vertene så Barnabas Vargas heading blokkert for nær offside og tvang Guglielmo Vicario til en spektakulær reaksjonsredning.

Pedro Porro traff foten av venstre stolpe før pause og i andre omgang volleyte den 19 år gamle spiss Lankshear bare centimetere utenfor fra en corner. Timo Werner fortsatte Spurs» sløsing foran mål, og slo utsiden av nettet etter å ha forsøkt å runde keeperen.

Bilde:
Pape Sarr feirer å score Tottenhams første mål

Johnson innpodet imidlertid kvalitet og selvtillit i den siste tredjedelen. Hans kraftige første skudd, rettet mot øverste venstre hjørne, traff tverrliggeren og noen øyeblikk senere krøllet det inn fra venstre stolpe med fire minutter igjen.

Vertene, til sin ære, presset Spurs til slutten med Varga som endelig fikk målet sitt og slo Vicario med en smart avslutning fra et lavt innlegg i det 90. minutt.

Barna har det bra! Moore skinner i Ungarn

Fremtiden ser lys ut for Tottenham. For første gang siden februar 2009 stilte Spurs med fire ungdomsspillere i en stor europeisk kamp, ​​og de skuffet ikke.

Archie Gray, 18, demonstrerte nok en gang sin allsidighet da han ble partner med Cristian Romero som midtstopper og deretter da han flyttet til venstreback. Lucas Bergvall, på samme alder, så ryddig ut på midtbanen mens Will Lankshear (19) kom seg inn i scoringsposisjoner.

Tottenhams Mikey Moore (17 år, 53 dager) var den yngste spilleren som startet for en engelsk klubb i Europa League siden Jake Bidwell for Everton-BATE Borisov i desember 2009 (16 år 271 dager).
Bilde:

Men det var 17 år gamle Mikey Moore som lyste best. Kantspilleren var fryktløs selv etter å ha blitt utsatt for en sterk utfordring bare minutter før avspark.

«Hans evne til å håndtere press, holde ballen i veldig trange områder og ta gode og veldig klare avgjørelser» imponerte trener Ange Postecoglou mest.

Han la til: «Jeg kunne ikke vært lykkeligere for ham, men også veldig glad for at han er en del av fotballaget vårt.» Spurs har en perle.

Ange roser de unge for den europeiske seieren

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou forteller om den unge troppen han har tatt ut til Europa League-kampen mot Ferencvaros og spillernes potensial.

Tottenham leder Angé Postecoglou sa:

«Vi gjorde ganske mange endringer på laget, inkludert å hente inn noen yngre gutter, men jeg synes de taklet det veldig bra.

«Vi forsvarte oss bra, spilte god fotball, skapte noen gode sjanser, kanskje vi kunne hatt et par til og fremfor alt vinne en europeisk bortekamp som er en kilde til stolthet for guttene.»

Om Mikey Moore: «Han var eksepsjonell. For en 17-åring som spilte 90 minutter i en europeisk bortekamp, ​​taklet han situasjonen utmerket – jeg visste at han ville. Det vil hjelpe utviklingen hans. Jeg følte ikke behov for å ta ham ut , han så fortsatt sterk ut på slutten og bidro fortsatt.»

Opta-statistikk: Johnson nyter sin beste form

• Tottenham har vunnet fem kamper på rad i alle konkurranser for første gang siden mars 2021 under Jose Mourinho.
  • Dette er bare andre gang på 11 forsøk at en engelsk klubb vinner borte mot Ferencvárosi TC (D4 L5), med Leeds United som slo ungarerne 3-0 i europacupen i november 1969.
  • Tottenham-midtbanespiller Pape Sarr har registrert et mål i hver av sine tre siste kamper i alle konkurranser for nord-londonerne (2 mål, 1 assist), etter en serie på 17 mål uten noen.
  • Brennan Johnson har scoret i hver av sine fem siste kamper for Tottenham i alle konkurranser, og scoret fem mål totalt i den perioden, like mange som han hadde i sine tidligere 38 kamper for klubben.