Home » Euro 2024 – Skottland 0-1 Ungarn: Kval for skottene da Kevin Csoboths sene vinner sender dem hjem | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

Skottlands håp om å skrive historie under EM 2024 ble avsluttet med et smertefullt mål på skadetid da de tapte 1-0 for Ungarn.

Steve Clarkes side visste at de måtte vinne i Stuttgart for å ha noen reell sjanse til å komme forbi gruppespillet for første gang.

Frem til andre omgang klarte de ikke engang å få et skudd på mål, men de holdt tilbake enhver trussel fra motstanderne, som trengte tre poeng for å holde håpet sitt i live.

Etter et forferdelig sammenstøt der Barnabas Varga ble båret av, ble Skottland nektet straffe og Grant Hanley sløste bort en strålende sjanse før Kevin Csoboth fullførte et ungarsk kontring ved å slå Angus Gunn i det 100. minutt for å sette en stopper for Tartan-hærens feiring kl. Stuttgart.

Hjemmetid for Skottland etter det smertefulle finalenederlaget

Bilde:
Skottland vender hjem fra EM 2024

Det var bare ett tvungent bytte for Steve Clarke – Scott McKenna erstattet den skadde Kieran Tierney i forsvaret, mens Barnsley-midtbanespiller Callum Styles var ett av to bytter for Ungarn.

Teamet til Steve Clarke hadde mye ballbesittelse i de tidlige stadiene, men Gunn var den første keeperen i aksjon da han parerte et langskudd fra Bendugez Bolla før han slo inn i forsvaret før Ungarn kunne gripe en ny sjanse

Den skotske stopperen gikk deretter av streken for å hente inn frisparket til Dominik Szoboszlai mens motstanderne hans prøvde å få mest mulig ut av den lille besittelsen de hadde.

De fortsatte å kontrollere kampen, men klarte ikke å utnytte mulighetene som bød seg, og dette fikk Ungarn til å vokse i selvtillit, med Willi Orban som headet over tverrliggeren fra Szoboszlais smarte frispark.

Ungarn så mer selvsikker ut i starten av andre omgang, og Anthony Ralston sørget for en avgjørende blokkering for Gunn for å samle Roldan Sallais lave skudd.

Che Adams ledet igjen streken for Skottland og tok Skottlands første skudd i det 53. minutt, men var utenfor mål og fløy høyt over tverrliggeren.

Ungarn brøt umiddelbart og Szoboszlai utnyttet Scott McTominays tapte ball. Han avanserte og plukket ut Sallai, men Jack Hendry var der for å blokkere.

Spillet åpnet seg. Ralston sender en håpefull ball inn i feltet, men Peter Gulacsi klarer ikke å fange den.

Begge lag trengte en seier for å forlenge oppholdet i Tyskland og Marton Dardai sendte en heading over tverrliggeren da Ungarn fortsatte å true.

Ungarske Barnabas Varga, til høyre, faller under aksjon foran mål under en gruppe A-kamp mellom Skottland og Ungarn i fotball-EM 2024 i Stuttgart, Tyskland, søndag 23. juni 2024. (AP Photo/Antonio Calanni)
Bilde:
Ungarske Barnabas Varga falt i et oppgjør med Angus Gunn

Det var et sammenstøt av kropper i Skottland-området med Gunn som slo bort ballen. Målvakten og Varga falt, den ungarske spilleren ble pakket inn i et laken før han ble tatt av banen på båre. En VAR-sjekk bekreftet ikke at det ikke var noen straff for sammenstøtet.

Skottland vant til slutt en corner i andre omgang, men McTominays levering var forferdelig og ballen ble klarert.

Burde Skottland blitt tildelt en sen straffe?
Bilde:

De ropte da på straffe da innbytter Stuart Armstrong ble felt i en vanskelig utfordring av Orban, men dommeren vinket spillet videre uten noen VAR-intervensjon.

Nervene begynte å snike seg inn da Gunn ble tvunget inn i en rekke redninger, og Csoboth så skuddet hans styrte inn i den andre stolpen mens de prøvde å holde håpet sitt i live.

Kevin Csoth har avsluttet Skottlands europeiske håp
Bilde:

Det gikk ti minutter og Skottland prøvde å skape noe og Hanley hadde en strålende sjanse til ære, men skuddet hans ble reddet av den ungarske keeperen.

Szoboszlai kjørte deretter et sent løp, med Csoboth og Sallai koblet sammen før de skjøt forbi Gunn for å se Skottlands håp ende i hjertesorg igjen.

Statistikk: Kamphistorikk

Clarke: 100 % straff

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Skottlands manager Steve Clarke var i tvil om formålet med VAR etter at Stuart Armstrong ikke ble tildelt straffe under 1-0-tapet mot Ungarn

Steve Clarke han ble rasende av den argentinske dommeren Facundo Tello beslutning om ikke å tildele en straff til Skottland:

«100 % straff. Noen må et sted forklare meg hvorfor det ikke er en straff.

«Det er 100 % en straff. Hvis vi får straffen, kan det bli en annen natt.

«Jeg har andre ord, men jeg vil ikke bruke dem.

«I europeiske konkurranser hadde det kanskje vært bedre å ha en europeisk dommer. Vi hadde europeisk VAR og kanskje så dommeren ikke kampen klart på banen.

«Hva er hensikten med VAR hvis de ikke kommer inn i noe slikt?

— Det er en straff.

Analyse: Deja Vu for Skottland

Tartan Army-feiringen er avsluttet i Stuttgart
Bilde:

Nok en gang trodde Tartan-hæren, og nok en gang ble de etterlatt i tårer da nok en kampanje endte i gruppespillet.

Det var den samme historien under EM 2020, håpet om å gå ut etter uavgjort med England, bare for å vakle i den tredje kampen.

Back-to-back-turneringer etter så lang tid er prisverdige, men Andy Robertson ville at de skulle forlate Tyskland uten å angre. De vil garantert ha noen.

Grant Hanley hadde Skottlands beste sjanse til å score
Bilde:

Grant Hanley headet stolpen sent i remisen mot Sveits, og var så nær ved å score sent mot ungarerne. Hva kunne vært.

Det var liten trussel om angrep. To mål scoret i denne turneringen, kun ett av en skotsk spiller.

Skader spilte en rolle, før turneringen og på banen. men etter en så overbevisende kvalifisering, fortjente nok fansen som brakte så mye glede til turneringen noe mer.

Vargas skade overskygger Ungarns seier

Dominik Szoboszlai har på seg skjorten til skadde Barnabas Varga under feiringen
Bilde:

Ungarske spillere holdt Vargas skjorte oppe på full tid da de hyllet angriperen etter skrekksammenstøtet som så ham båret av etter langvarig behandling.

Kort tid etter omgangen var slutt bekreftet det nasjonale fotballforbundet at Ferencvaros-spilleren var stabil.

En uttalelse fra det ungarske fotballforbundet lyder: «Barnabas Vargas tilstand er stabil. Ferencvaros-spilleren er for tiden på et av sykehusene i Stuttgart. Vi vil informere deg umiddelbart hvis det er noen nyheter om hans status.»

Ungarns trener Marco Rossi la til på sin pressekonferanse etter kampen at Varga pådro seg et kinnbeinbrudd og vil gjennomgå operasjon, og la til at han «ikke er i fare».

Hvordan den skotske gruppen i Euro 2024 endte…