Home » Arsenal 1-2 Chelsea: Store uker for Jonas Eidevall etter nok et ødeleggende WSL-nederlag – hva må endres? | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

Sonia Bompastor brølte på fulltid som om hun visste, bare tre kamper på reisen til kvinnenes Super League, hvor kraftig en Chelsea-seier over Arsenal kunne være. Dette var hans første store test, og han besto med glans, endret form for å taktisk utmanøvrere Jonas Eidevall under ild.

Chelsea ga fra seg litt kontroll over uavgjort i andre omgang, men klarte likevel å sikre en verdifull seier for å holde ligarekorden perfekt. Og alt i alt har de mer enn tjent det.

Eidevall må kjenne at presset trekker seg til. Kritikken av lagets prestasjoner blir mer akutt for hver uke. Eksamenen vil neppe nå et crescendo så tidlig i en kampanje, men spørsmålene fortsetter å stige etter nok en retningsløs demonstrasjon.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Høydepunkter fra WSL-kampen mellom Arsenal og Chelsea.

Arsenals slurvete start, med å slippe inn to mål i løpet av de første 16 minuttene på Emirates, kan ikke ignoreres og er et tegn på et lag som mangler struktur og disiplin. De har klart kun to poeng fra ni mulige hjemme – fem totalt, ettersom de svekkes på sjetteplass på tabellen.

Interessant nok ble Chelsea utspilt i nesten alle scoringer på Emirates på lørdag, men seieren så relativt rutinemessig ut. Frustrasjonen ulmer under en steinete overflate i N5.

GRAFIKK

Gunners var dårlige i overgangen, kaotiske i begge områder, og bommet på mange sjanser i andre periode til å utligne. Her ser vi på hva som må forbedres når tvilen om Eidevalls fremtid vokser og territoriene som skal vinnes kommer stadig nærmere.

Sett elendighet

Chelsea vant i Arsenal for å øke presset på Jonas Eidevall
Bilde:
Mayra Ramirez scoret Chelseas første mål mens Arsenal slapp inn fra en annen dødball

Eidevall viet mye av chatten før spillet BBC Sports snakker om Arsenals økte fokus på å forsvare dødballer.

The Gunners led et tungt 5-2-tap mot Bayern München i Champions League i midtuken, og fire mål kom fra dødballer, med tidligere Chelsea-spiss Pernille Harder som scoret det samme målet to ganger på enkle hjørnespark.

Ironisk at Arsenal mot Chelsea fant seg etter en dårlig forsvart corner i de første fire minuttene. Mayra Ramirez klarte ikke å håndtere den første kontakten på riktig måte, og var der for å kaste seg, og samlet et overheadspark (av alle ting) forbi Daphne van Domselaar.

Hvis Arsenal hadde brukt mesteparten av treningstimene sine mellom onsdag og i dag på å øve på kunsten å forsvare dødballer, var det ikke åpenbart. Fem frisparksmål på to kamper fremhever en iøynefallende sårbarhet, og Chelsea er det beste laget til å utnytte svakheten.

«Vi slapp inn fire hjørnemål på tre kamper. Det er ikke holdbart hvis du vil være et flott lag,» reflekterte Eidevall. «Vi lider virkelig, jeg lider, spillerne lider. Vi ønsker å gjøre det bedre.»

Premiemål

Arsenals Alessia Russo kjemper om ballen med Chelseas Kadeisha Buchanan og Lucy Bronze
Bilde:
Arsenals Alessia Russo ble godt rangert av Chelseas Kadeisha Buchanan og Lucy Bronze

Det er morsomt hvordan statistikk kan forvrenge lesingen av et spill. Hvis du ble presentert for en oversikt over tallene etter kampen, i mangel av en resultatlinje, ville du bli tilgitt for å tro at Arsenal hadde gått seirende ut.

The Gunners gjorde 20 forsøk på å nå Chelseas mål, og genererte en forventet målverdi på 2,62. Men bare fire skudd traff faktisk målet, og av disse fire var det bare to som trakk redninger fra Hannah Hampton, de to andre ble blokkert.

På en typisk effektiv måte genererte Chelsea en xG på 1,11 og scoret to mål.

Grafisk

Mål, eller mangel på slike, er et problem for Eidevall, ikke minst fordi laget hans kan skilte med en skattekiste av høyprofilerte spisser. Alessia Russo hadde flere berøringer (12) i motstanderens boks enn noen annen spiller på banen, men kastet bort alle fire innleggene hennes. Den har blitt ekspropriert åtte ganger.

Av de tre forsøkene innbytter Stina Blackstenius scoret var det kun ett som traff målet.

«Du må se kamp etter kamp, ​​men det er ingen vits i å gjemme deg fra virkeligheten, og vi vet at det er en dårlig start på sesongen,» sa Eidevall.

Og realiteten er sterk: fra en kombinert xG-total på 7,16 denne sesongen, har Arsenal bare scoret fire ganger, deres dårligste resultat på dette stadiet av en WSL-sesong siden 2016.

Defensivt porøs

Arsenal-forsvarer Leah Williamson ser nedslått ut på full tid
Bilde:
Arsenal eide sitt eget fall da Chelsea scoret to mål i løpet av 12 minutter av første omgang

Kanskje en sløsing på toppen kunne blitt tilgitt, eller oversett, hvis Arsenal var robuste og sta på sin defensive halvdel, men de utmerker seg ikke i den avdelingen heller.

The Gunners har tapt 36 bakkedueller så langt denne sesongen.

Russo var spesielt skyldig mot Chelsea, nest best på 11 dueller, etterfulgt av Lia Walti, som bare vant fem av 14 spilte på sentral midtbane, og ble driblet forbi åtte ganger.

Arsenal er i alle mål denne sesongen sammenlignet med forrige
Bilde:

Begge Chelsea-målene kom fra forsvarsfeil. Leah Williamson var skjelven og usikker da hun støttet den briljante Ramirez, og tapte nesten hver eneste kamp hun engasjerte seg i med den mektige Chelsea-spissen, og det var derfor ingen overraskelse at Ramirez var den som brøt døden.

For det andre gled Lauren James nedover høyre flanke som om han ikke møtte motstand, før han løftet et innlegg mot løpende Sandy Baltimore, som hadde friheten fra seks-meteren til å heade hjem.

Eidevall har fått tilstrekkelig støtte av Arsenal-styret og har massevis av talenter til disposisjon – dette laget er rett og slett for begavet til å slite så mye. Ambisjonen om tittelen har absolutt allerede forsvunnet.