Home » Argentina mot Sør-Afrika LIVE: Resultat og reaksjon da Los Pumas tar historisk seier over Springboks

by Roald Amundsen
(AP)

Din støtte hjelper oss å fortelle historien

Mitt nylige arbeid med fokus på Latino-velgere i Arizona har vist meg hvor kritisk uavhengig journalistikk er når det gjelder å gi en stemme til underrepresenterte samfunn.

Din støtte er det som gjør at vi kan fortelle disse historiene, og bringe oppmerksomhet til problemer som ofte blir oversett. Uten bidragene dine vil kanskje ikke disse stemmene bli hørt.

Hver dollar du donerer hjelper oss å fortsette å kaste lys over disse kritiske problemene i oppkjøringen til valget og utover.

Nærbilde av Eric Garcia

Erik Garcia

Byråsjef i Washington

Sør-Afrika må vente på å få tak i Rugby Championship-trofeet etter at en fantastisk 29-28 seier for Argentina hindret dem i å bli kronet til mesterskap.

En brennende første omgang så ikke mindre enn syv forsøk da Los Pumas kom seg etter et tidlig sørafrikansk angrep. Springbokkene fløy ut av fellene med forsøk fra Aphelele Fassi og Jesse Kriel som hjalp dem til en 14-poengs ledelse før Handre Pollard la til tre til fra frispark.

Det var hele Sør-Afrika på det tidspunktet, men en 10-minutters felling for Kurt-Lee Arendse endret tempoet. Med den ekstra mannen lagt til og med ryggen mot veggen, satte programlederne opp et show for fansen.

Mateo Carreras, Pablo Matera og Joel Sclavi tok seg til streken før en utmerket finte fra Tomas Albornoz ga Argentina ledelsen. Da Arendse kom seg tilbake noen minutter før pause, spurtet Cobus Reinach til et forsøk og brakte kampen til fire poeng tidlig i andre omgang.

En mer taktisk 40 minutter fulgte med ledelsen skiftet hender på grunn av straffer og ingen forsøk. Innbytter fly-half Manie Libbok hadde en sjanse til å vinne kampen i det 79. minutt, men sparket utenfor og Los Pumas holdt fast med å vinne med ett poeng.

Gjenopplev handlingen fra Rugby Championship-oppgjøret i livebloggen vår nedenfor:

1726962482

Argentina overrasker Sør-Afrika og holder rugbymesterskapet i live med den minste margin

Argentina hevdet en historisk seier over Springboks på Estadio Unico Madre de Ciudades og holdt fast på en 29-28 seier, og holdt Rugby Championship i live foran den siste runden med kamper.

Sør-Afrika, klar over at en seier ville gi dem deres første tittel i denne konkurransen siden 2019, startet en sensasjonell første omgang på best mulig måte.

En straffe ga dem sjansen til å sparke for berøring før en vellykket lineout og flyhalvparten Handre Pollards raske hender feide ballen i hendene på Aphelele Fassi som spurtet ut i rommet for de enkleste forsøkene. Pollard konverterte fotballen og Boksene var på vei.

For en kamp, ​​for et resultat!

Rugbymesterskapet er fortsatt i live og avgjøres i Sør-Afrika i siste runde av turneringen. Dette er hva alle hadde håpet på.

Forvent et revitalisert Springboks-lag.

Mike Jones22. september 2024 00:14

1726959862

Fulltid! Argentina 29-28 Sør-Afrika

Los Pumas mister ballen! De vant rett på slutten og Sør-Afrika må vente på Rugby Championship-tittelen. Konkurransen avgjøres i siste runde.

En utrolig underholdende kamp tar slutt med Argentina som vinner med bare ett poeng!

Mike Jones22. september 2024 00:04

1726959722

Argentina 29-28 Sør-Afrika

79. minutt: Libbok sender ballen ut!

Å wow. For et drama. Det kan fortsatt være tid for Sør-Afrika til å vinne, men dette var øyeblikket for å sikre seg, og erstatteren slapp det.

Mike Jones22. september 2024 00:02

1726959640

78′: Argentina forlater kampen, men slipper inn et straffeovertak med sin første takling. Det er en foul rett foran stolpene, så Manie Libbok bestemmer seg for å sparke.

Dette kan være kampen…

Mike Jones22. september 2024 kl. 00:00

1726959477

77 minutter: En pasning fra Argentina, like innenfor deres egen banehalvdel, betyr at Sør-Afrika får et nytt scrumforsøk. Mindre enn tre minutter igjen, hvor avgjørende blir det?

Mike Jones21. september 2024 kl. 23.57

1726959214

74′: For et resultat for Pumas! Sør-Afrika prøver å komme inn for tidlig og bryte scrum, noe som betyr at ballen tildeles Argentina.

De må ha kontrollert ballen i noen minutter. Et nytt forsøk, pokker en straffe, kan være nok til å vinne dem denne kampen.

Mike Jones21. september 2024 kl. 23.53

1726959106

72 minutter: Sør-Afrika vinner en scrum-sparkavstand fra stolpene. Argentina må være sterke og unngå å gi bort frispark.

Det er en så tett kamp. Enhver feil nå kan være dødelig.

Mike Jones21. september 2024 kl. 23.51

1726959005

71 minutter: Mindre enn 10 minutter igjen og Sør-Afrika ligger bak. Hvordan vil de avslutte denne kampen? Rugbymesterskapet står på spill hvis de kan komme forbi Los Pumas.