Home » Tottenhams Premier League kollapser sammenlignet med Brightons kapitulasjon som setter en uønsket rekord | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

Det var et tilfelle av deja vu for Tottenham i Brighton søndag.

Spurs» sjokkerende kollaps i andre omgang, ga seg en tomålsledelse og tapte 3-2 på Amex Stadium, satte en uønsket ny rekord for klubben i Nord-London.

Det var tiende gang Tottenham tapte en Premier League-kamp der de ledet med to eller flere mål, og ble den første klubben som nådde dobbeltsifrede for dette, og minst tre flere enn noe annet lag i ligaens historie .

De fleste PL-nederlagene har kommet når de leder med 2+ mål (Kilde: Opta)

• Tottenham-10
  • Aston Villa-7
  • West Ham – 7
  • Everton-6
  • Manchester City – 6
  • Southampton-6

Hvis Ange Postecoglou håpet å riste av seg «Spursy»-merket, så har han fortsatt mye arbeid å gjøre, spesielt etter å ha sluppet inn tre mål i løpet av 18 minutter i andre omgang.

Men hvordan er denne siste kapitulasjonen sammenlignet med de ni andre som gikk foran den?

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Sky Sports» Sam Blitz analyserer hvorfor Tottenham kastet bort en tomålsledelse mot Brighton på søndag og hva Ange Postecoglou kan få fra dette laget etter et slikt tilbakeslag.

Manchester City-Tottenham 4-2 – januar 2023

Se Manchester Citys 4-2-seier mot Tottenham i Premier League i januar 2023

Postecoglous forgjenger, Antonio Conte, lanserte en slående ransel om klubbens kultur etter at Spurs ga opp en ny tomålsledelse til sørkysten i uavgjort 3-3 i Southampton i mars 2023.

Men to måneder tidligere hadde Spurs tapt med to mål under italiensk ledelse til mesterne Manchester City – og det var uhyggelig likt deres siste kapitulasjon i Brighton.

Spurs ledet 2-0 ved pause takket være mål fra Dejan Kulusevski og Emerson Royal, men tre mål på 12 minutter – seks minutter raskere enn Brighton klarte – så City satt sammen et comeback i andre omgang og vant 4-2.

Kulusevski, Rodrigo Bentancur, Yves Bissouma og Cristian Romero – som var kaptein for Spurs i Brighton på søndag – bidro alle til nederlaget på Etihad Stadium.

Arsenal-Tottenham 5-2 – februar 2012

Høydepunkter fra Nord-London-derbyet i 2012 da Arsenal kjempet seg tilbake fra et tomålsunderskudd for å slå Spurs 5-2 på Emirates Stadium

Spurs var i drømmeland mot nord-London-rivalene Arsenal etter mål fra Louis Saha og Emmanuel Adebayor førte til 2-0 etter 34 minutter.

Men i motsetning til deres nyere kollaps, kastet Spurs ledelsen før pause da Bacary Sagna og Robin van Persie brakte Gunners-nivået.

Postecoglou snakket søndag om lagets mangel på kamp og «aksept av deres skjebne», og selv for 12 år siden så det ut til å være tilfellet da Tottenham fant seg under 5-2 i det 68. minutt etter Tomas Rosickys mål. Det ble fulgt av en doble Theo Walcott-målet.

Burnley-Tottenham 4-2 – mai 2010

BURNLEY, ENGLAND – 9. MAI: Wade Elliott fra Burnley feirer sitt andre mål under Barclays Premier League-kampen mellom Burnley og Tottenham Hotspur på Turf Moor 9. mai 2010 i Burnley, England. (Foto av Jan Kruger/Getty Images)
Bilde:
Burnley kom tilbake fra 2-0 ned for å slå Tottenham på siste dag av sesongen 2009/10

For å være sikker, kom denne kollapsen i Burnley på den siste dagen av 2009/10-sesongen bare dager etter et skikkelig høydepunkt for Spurs, etter å ha kvalifisert seg til Champions League for første gang etter en 1-0-seier borte mot Manchester City og sikret en plass blant de fire beste. slutt.

Gareth Bale og Luka Modric ga Spurs en 2-0-ledelse etter 32 minutter på Turf Moor, men allerede nedrykkede Burnley dro et mål tilbake gjennom Wade Elliott før pause.

Andre omgangs mål fra Jack Cork, Martin Paterson og Steven Thompson fullførte deretter comebacket mot Harry Redknapps side.

Man Utd-Tottenham 5-2 – april 2009

Se høydepunktene fra Manchester Uniteds 5-2-seier over Tottenham Hotspur i Premier League-sesongen 2008/09

Det var en andre omgang å glemme for Spurs nok en gang da Manchester United scoret fem mål på 22 minutter og vant 5-2 hjemme.

Tottenham så på kurs for en første seier på Old Trafford i 20 år, med Redknapps lag som ledet 2-0 etter 32 minutter takket være kjappe førsteomgangsmål fra Darren Bent og Modric.

Men kampen handlet om en kontroversiell straffe da keeper Heurelho Gomes felte Michael Carrick, og Cristiano Ronaldos straffe i det 57. minutt utløste kollapsen, som fikk Wayne Rooney til å score et skudd på hver side av et annet Ronaldo-mål, mens den tidligere Spurs-spissen Dimitar Berbatov gned ytterligere salt. inn i sårene ved å score en femte.

Det var ikke første gang Spurs hadde kollapset spektakulært mot Sir Alex Fergusons side (mer om det senere).

Fulham-Tottenham 3-2 – september 2002

LONDON – 11. SEPTEMBER: Fulham feirer et mål i siste øyeblikk (scorer Sylvain Legwinski 2. venstre) for å vinne 3-2 under FA Barclaycard-premierkampen mellom Fulham og Tottenham Hotspur på Loftus Road Stadium, London 11. september 2002. (Foto: Ben Radford). /Getty Images)
Bilde:
Fulham-spillere feirer sin 3-2 comebackseier over Tottenham i 2002

Les Ferdinand fortalte Sky Sports Spurs-spillere vil bli «flaue» over Brightons kollaps på søndag og avsløre at det vil «vare til du spiller igjen» – og han vet alt dette, etter å ha selv vært en del av en Spurs-kapitulasjon.

For 22 år siden var spissen med i 3-2-tapet mot Fulham, som førte til at Spurs gikk til pause med 2-0 under etter mål fra Dean Richards og Teddy Sheringham.

Men Junichi Inamotos mål 22 minutter før tid sparket i gang Cottagers comeback på Loftus Road, mens Spurs falt fra hverandre i de døende øyeblikkene med Steed Malbranques straffeutligning i det 84. minutt etterfulgt av vinneren Sylvain Legwinski i det 90. minutt.

Ferdinand og Spurs kom imidlertid tilbake i neste kamp med en 3-2 hjemmeseier over West Ham, den nøyaktige kampen Postecoglou-laget vil møte etter landskampen i oktober.

Tottenham 3-5 Man Utd – september 2001

Gjenopplev et av de beste comebackene i Premier Leagues historie etter at Spurs tok en tremålsledelse og tapte 5-3 for Man Utd

Sannsynligvis Tottenhams verste kollaps i Premier League.

White Hart Lane var i stil ved pause med Glenn Hoddles side som slo mesterne Manchester United 3-0, takket være mål fra Dean Richards (på debut), Ferdinand og Christian Ziege.

Men, omtrent som Brightons kapitulasjon 23 år senere, var det et mål tidlig i andre omgang som utløste Man Utds comeback.

Andy Coles heading et minutt etter omstart ble fulgt av Laurent Blancs heading i det 58. minutt før Ruud van Nistelrooy headet gjestene hjem i det 72. minutt.

Og bare fire minutter senere scoret Juan Sebastian Veron for å fullføre det bemerkelsesverdige comebacket før David Beckham fikk sitt femte mål i det 87. minutt.

Det er et nederlag som har blitt selve symbolet på «Spursy»-taggen.

Tottenham-Aston Villa 2-4, april 2000

11. november 2000: Aston Villas Ian Taylor feirer med lagkameratene Dion Dublin og George Boateng etter å ha scoret det andre målet mot Tottenham Hotspur under FA Carling Premier League-kampen på Villa Park, Birmingham. Obligatorisk kreditt: Shaun Botterill/ALLSPORT
Bilde:
Dion Dublin (til høyre) scoret en brak i Aston Villas 4-2-seier på Tottenham i 2000

Til og med for 24 år siden slapp Tottenham inn raske mål i andre omgang da Aston Villa scoret fire på 12 minutter på White Hart Lane og vant 4-2.

George Grahams lag ledet 2-0 i det 47. minutt takket være Steffen Iversen og Chris Armstrong, men så kom tapet i det 62. minutt.

Dion Dublins bransje i løpet av sju minutter brakte Villa på nivå, med mål fra Benito Carbone og Alan Wright som fullførte comebacket.

Liverpool – Tottenham 3-2 – mai 1999

Nok en kapitulasjon i andre omgang, denne gangen i hendene på Liverpool.

Selvmål fra Jamie Carragher og Steffen Iversen ga Spurs sin vanlige 2-0-ledelse ved pause, selv om de ble redusert til 10 spillere da Mauricio Taricco ble utvist like før pause.

Liverpool tok deretter umiddelbart initiativet etter pause da Jamie Redknapp scoret straffe i det 49. minutt, med Paul Ince som utlignet med en heading i det 77. minutt etterfulgt av Steve McManamans vinner bare to minutter senere.

Chelsea-Tottenham 4-3, februar 1994

Se Chelseas dramatiske 4-3-seier over Tottenham i Premier League i februar 1994

Første gang Tottenham tapte en Premier League-kamp da han ledet med to eller flere mål, var for 30 år siden i hendene på London-rivalene Chelsea.

Spurs ledet 2-0 i løpet av 18 minutter takket være Steve Sedgley og Jason Dozzell, men utrolig nok var Blues foran ved pause da Mal Donaghy, Mark Stein og John Spencer scoret i løpet av 11 minutter til 3-2.

Andrew Gray utlignet fra flekken for Spurs i det 73. minutt, men bommet så på en straffe for å gi Gerry Francis» side ledelsen igjen, og ble tvunget til å betale da Stein scoret en vinner i det 90. minutt for Hoddles side.