Home » OL 2024: Emma Finucane og Emily Campbell vinner bronsemedaljer for Team GB på siste dag av Paris Games | OL-nyheter

by Roald Amundsen

Emma Finucane ble den første britiske kvinnen på 60 år som vant tre medaljer i ett enkelt OL, og tok bronse i den individuelle sprinten på den siste dagen av Paris-lekene.

Den tjueen år gamle regjerende verdensmesteren i denne spesialiteten trengte bare to løp for å slå nederlandske Hetty van de Wouw i en best-av-tre-konkurranse.

Finucane var en del av det britiske sprintlaget som vant gull mandag, og deretter bronse i keirin torsdag; hennes siste suksess gjorde henne til den første britiske kvinnen som vant tre medaljer ved OL siden Mary Rand i 1964.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Syklisten Katy Marchant sier at hun visste at Team GB var i stand til noe spesielt etter å ha vunnet gull i lagsprinten for kvinner, og slo verdensrekorden tre ganger.

Det var en av to medaljer vunnet av Team GB på den siste dagen, da Emily Campbell vant bronse i 81 kg vektløfting for kvinner og over, og etterlot Storbritannia med totalt 65 flere medaljer, én mer enn de som ble vunnet ved Tokyo Games .

«Ærlig talt, det er en fantastisk følelse,» sa Finucane. «Jeg vet at jeg hadde forventninger til meg selv da jeg kom til disse lekene, men ærlig talt, ett gull og to bronse er mer enn jeg kunne ha forventet. Denne uken har vært en skikkelig berg-og-dal-bane.»

New Zealands Ellesse Andrews tok gull, og slo Lea Friedrich komfortabelt i finalen etter å ha beseiret Finucane i semifinalen. Team GBs Sophie Capewell vant klassifiseringsløpet og tok femteplassen.

Campbell feirer bronse med et vognhjul!

Emily Campbell feiret med et vognhjul etter å ha vunnet bronse i kategorien +81 kg for kvinner, og ble den første britiske vektløfteren som vant to olympiske medaljer på mer enn et halvt århundre.

Bilde:
Emily Campbell var det britiske lagets 65. og siste olympiske medaljevinner i Paris

30-åringen satte en ny sammenlagt personlig rekord på 288 kg i de rene og rene disiplinene, og plasserte seg bak den forsvarende mesteren Li Wenwen fra Kina og 21 år gamle Hyejeong Park fra Sør-Korea.

Campbells totalsum på 126 kg og 162 kg i hver kategori var også hennes personlige rekorder, ettersom hun endte med en kumulativ poengsum fem kilo bedre enn den som ga henne sølvmedaljen i Tokyo.

– Banen i dag var mye tøffere enn i Tokyo, sa Campbell. «Jeg måtte virkelig slippe den ut av sekken, og det har vært en veldig lang vei. Vi har hatt et tøft år å forberede oss på, tøffe 18 måneder faktisk, så jeg kunne ikke vært mer fornøyd med prestasjonen min. Du kan ikke klager virkelig over en personlig rekord».

Kinesiske Li, som ble tvunget til å trekke seg før fjorårets verdensmesterskap på grunn av skade, vant gull med totalt 309 kg, som, selv om det var langt fra hennes maksimum, lett nok til å beseire utfordreren hennes stigende stjerne Park som veide 10 kg.

Carlin avslutter Team GBs seiersrekke i herrenes keirin

Jack Carlin krasjet ut av keirin-finalen for menn i det som ble til en smertefull konkurranse for Team GB. Han slet først med å reise seg etter høyhastighetskrasjen i det siste hjørnet av løpet, men gikk til slutt av banen uten å trenge den ventende båren.

Skotten hadde holdt seg bakerst i flokken og slet med å ta igjen terrenget da den japanske rytteren Shinji Nakano og den malaysiske Muhammad Sahrom kolliderte foran ham, og ga ham ingen vei utenom.

Britiske Jack Carlin faller under keirin-konkurransen for menn, ved sommer-OL, søndag 11. august 2024, i Paris, Frankrike. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Bilde:
Jack Carlin gikk glipp av medalje i keirin-arrangementet for menn

Carlins lagkamerat Hamish Turnbull han hadde en alvorlig ulykke i semifinalen etter å ha forsøkt å unngå en ulykke med tyskeren Luca Spiegel, mens Turnbull ikke deltok i løpet som avgjorde plasseringene fra 7. til 12. plass.

Seieren gikk til nederlandske Harrie Lavreysen, som bar alle sine tre gullmedaljer på pallen etter også å ha vunnet i lagsprinten og individuelle arrangementet, og markerte første gang siden 2004 at herrenes keirin ikke ble vunnet av en britisk syklist.

Neah Evans hun klarte kun 15. plass i kvinnenes omnium, etter å ha falt i det innledende scratch-løpet, mens amerikanske Jennifer Valente tok gull.

Franskmannen klarer ikke å forsvare femkampen på grunn av sykdom

Regjerende mester Kate French hun trakk seg fra finalen i moderne femkamp for kvinner på grunn av sykdom, til tross for at hun lett kvalifiserte seg fra lørdagens semifinale og var blant favorittene til medalje.

Lagkamerat Kerenza Bryson, som satte en olympisk rekord ved å vinne semifinalen, klarte ikke å matche prestasjonen hennes i noen av de fem stevnene og slet til slutt med å bli nummer niende.

«Jeg kom hit for å prøve å vinne en medalje,» sa Bryson. «Mine prestasjoner denne sesongen og hvordan jeg følte, jeg trodde virkelig jeg var i stand til å få en. Jeg ga ikke helt den prestasjonen jeg visste at jeg var i stand til.»

Andre steder fullførte Sifan Hassan en bemerkelsesverdig uke ved å vinne OL-gull i maraton for kvinner, og satte en olympisk rekord på to timer, 22 minutter og 55 sekunder bare 36 timer etter å ha tatt tredjeplassen i 10 000 meter-finalen.

Sifan Hassan ble den eneste kvinnen i historien som vant en olympisk gullmedalje på 5000 meter, 10 000 meter og maraton

Den etiopiskfødte nederlandske løperen, som også tok bronse på 5.000 meter tirsdag, beseiret etiopiske Tigst Assefa med tre sekunder i en sprintavslutning, mens britene Clare Evans oppnådde sitt beste resultat for sesongen, og plasserte seg på 46. plass.

Landsmann Rosa Harvey det var 78° og Calli Hauger-Thackery den er ikke ferdig.

Sky Sports+ lanseres i august og vil bli integrert i Satellitt-TVstrømmetjeneste og Sky Sports-appen, som gir Sky Sports-kunder tilgang til over 50 prosent mer direktesendt sport i år, uten ekstra kostnad. Stream den nye EFL-sesongen, testcricket og andre toppidretter med NÅ.