Home » Real Madrid – Man City 3-3: Champions League kvartfinale i balanse etter den klassiske første etappen

by Roald Amundsen
Phil Fodens mål var hans 22. for sesongen

Holderne Manchester City og Real Madrid delte seks mål i en thriller som lot Champions League-kvartfinalen stå i balanse etter den første etappen på Bernabeu.

Pep Guardiolas side tok ledelsen i det andre minuttet da Bernardo Silva dyktig skled et frispark fra 25 meter over muren og forbi Andriy Lunin.

To avviste skudd brakte Madrid, 14 ganger vinnere av Europacuppen, på nivå. Eduardo Camavingas første skudd fra lang hold traff Ruben Dias og krøllet inn i lengste hjørne av Stefan Ortegas mål, før Rodrygo kom bak Citys forsvar og sparket hjem til Manuel Akanji.

City dominerte ballbesittelsen gjennom hele kampen, men manglet kvalitet i den siste tredjedelen inntil Phil Foden gikk opp.

Den engelske midtbanespilleren var på kanten av kampen, men fant plass like utenfor området til å snu og skyte i det øverste hjørnet for å bringe City-nivået.

Øyeblikk senere kom venstreback Josko Gvardiol inn og fant det lengste hjørnet med et suverent skudd med høyrebenet for å score sitt første mål siden han kom til City fra RB Leipzig i sommer.

Real utlignet imidlertid med en fantastisk Federico Valverde-volley for å sette opp en spennende retur onsdag 17. april på Etihad Stadium, hvor City slo Real Madrid 4-0 i forrige sesongs semifinale.

Det var imidlertid sent bekymring for City, med Foden som haltet av etter en sen takling på ankelen.

Byen viser besluttsomhet

Manchester City, som vant denne konkurransen for første gang forrige sesong som en del av en historisk diskant, kom inn i denne kampen med Kevin de Bruyne på benken etter at den belgiske midtbanespilleren følte seg syk tirsdag.

De fikk en perfekt start da Silva lurte det første målet etter at Aurelien Tchouameni, som nå vil gå glipp av den andre etappen, felte Jack Grealish.

Guardiolas side ble skranglet over Real Madrids raske respons, men viste tålmodighet i forberedelsene, og Real Madrid var glade for å holde Premier League-mesterne ute, og presset bare da City nærmet seg straffefeltet.

Det fungerte store deler av kampen og åpnet for kontringsmuligheter for Carlo Ancelottis side, men til slutt fortalte Citys kvalitet.

Foden hadde vært stille og pendlet mellom høyrekant og offensiv midtbanespiller, men den suverene sesongen hans fortsatte da han snudde og skjøt et ustoppelig skudd i øvre høyre hjørne av målet.

Da Gvardiol ga gjestene ledelsen, var en andre seier på Bernabeu nok for City, før de ble nektet av Valverdes imponerende lave driv.

City har imidlertid nå en sjanse på hjemmebane til å nå semifinalen for fjerde sesong på rad, hvor de har feid bort lag i Champions League de siste årene.

Real dra nytte av Citys mangel på tempo

Dette er et veldig annerledes Real Madrid enn vinnerlagene som har dominert turneringen dette århundret.

Totalformen deres, ofte med 11 mann bak ballen, viste City mye respekt og kanskje sårbarhet i kjølvannet av forrige sesongs seire. bittert nederlag i Manchester.

Imidlertid tillot deres solide defensive form dem å utnytte en av Citys få svakheter.

Defensivt mangler Guardiolas lag tempo, spesielt med fortsatt fravær av Kyle Walker, og dette tillot Rodrygo å komme inn for City bare for Real Madrids andre mål.

Det var en svakhet at Real Madrid, som topper La Liga og hadde ni dagers pause før kampen startet, fortsatte å målrette, men Vinicius Junior, Jude Bellingham og Rodrygo så alle forsøk reddet eller gikk til siden.

Det er en taktikk de sannsynligvis vil bruke på Etihad om åtte dager, men Ancelottis side slet med å få besittelse i andre omgang mot en glødende City forrige sesong, så mulighetene kan være få og langt mellom.

Det blir fascinerende å se om Guardiolas lag, som er ett poeng fra toppen av Premier League og semifinalene i FA-cupen, kan gjøre det igjen og fortsette sin marsj mot nok en Treble.

hjelpHvordan spille

Ranger spillere av 10 under eller etter kampen. Evaluatoren stenger 30 minutter etter sluttsignalet.