Home » Revansj mot Norge lyktes – Tyskland tar 5. plass

Revansj mot Norge lyktes – Tyskland tar 5. plass

by Edvard Munch

Etter fiaskoen i hovedrunden vant DHB-herrene sitt andre møte med Norge og oppnådde dermed en forsonende avslutning på VM.

Tyskland klarte å vinne igjen i den siste kampen i VM. Landstrener Alfred Gislasons lag vant mot Norge med 28:24 (16:14). I hovedrunden måtte de erkjenne tap mot nordmennene med 26:28.

DHB-laget sikret seg en solid femteplass i verdenscupene i Polen og Sverige. De beste pitcherne for DHB-utvalget var Luca Witzke, Johannes Golla og Kai Häfner, hver med fem mål.

Wolff nok en gang i verdensklasse

I sin niende kamp på 17 dager viste det tyske laget ingen etterspill foran 6260 tilskuere siden deres første kamp i plasseringsgruppen mot Egypt, som de vant bare 35:34 etter ekstraomganger på fredag. Selv om det har vært en eller annen fase av svakhet, har det ikke vært noen krise denne gangen.

Den rutinerte målvakten Wolff strålte nok en gang i mål med en prestasjon i verdensklasse. 31-åringen blokkerte utallige skudd fra nordmennene – inkludert tre sjumeterskast – og ga mye selvtillit til de foran.

Allerede før finalekampen hadde Gislason overrakt keeperen et glimrende VM-sertifikat. «Han holdt seg bra,» sa landstreneren til Wolffs prestasjoner i finalen i Polen og Sverige og bekreftet 2016-europamesterens personlige vekst: «Han er moden, rolig, utrolig stabil. Han er ambisiøs, men ikke mer anspent etter noen år. siden.»

DHB-laget midlertidig seks mål foran

Wolffs lagkamerater var også våkne på et uvanlig tidlig tidspunkt og viste en stort sett fokusert prestasjon i forsvar og angrep. Juri Knorr ledet nok en gang kampen forsiktig og ble representert meget godt av Witzke i sine lengre pauser. Lukas Stutzke, som ble utnevnt senere, utgjorde også en måltrussel fra backbanen.

Med tre mål hver i løpet av de første 30 minuttene spilte paret en stor rolle i en tremålsledelse til pause. — Det var veldig hyggelig det de to viste, roste sportsdirektør Axel Kromer i DHB i pausen. Etter byttet trakk DHB-utvalget til og med seks mål fordi Wolff fortsatte å handle på høyeste nivå og nå traff Häfner i ledelsen. I sluttfasen sank styrken og konsentrasjonen litt, men til slutt kunne Gislasons elever feire.

Allerede før avspark hadde Kromer trukket en positiv VM-balanse. Teamet «har jobbet nærmere toppen av verden. Vi er i det nærmeste feltet av jagerne,» sa 46-åringen. Men du har fortsatt ikke «erfaringen og bredden i troppen som topplagene».

Dette bør endres innen neste år når EM arrangeres i Tyskland. «Målet må være å ta enda et skritt fremover og være blant de fire beste,» sa DHB-president Andreas Michelmann.