Home » Ishockey-VM 2023 i Riga – matt, men vellykket: Nati kjemper mot Norge – sport

Ishockey-VM 2023 i Riga – matt, men vellykket: Nati kjemper mot Norge – sport

by Roald Amundsen

• I ishockey-VM i Riga oppnår Sveits sin andre seier i den andre kampen mot Norge.
  • De to første målene kom i den første tredjedelen, kort tid før slutt scoret Nino Niederreiter i et tomt mål.
  • Calvin Thürkauf skadet skulderen da han falt i gjengen. Den trenger en operasjon og skal ikke brukes igjen i VM. Damien Riat erstatter ham.

En dag etter gallaopptredenen mot Slovenia (7-0) måtte det sveitsiske ishockeylandslaget kjempe mot Norge. Etter en overbevisende første tredjedel gikk Patrick Fischers lag lenger og lenger på avveie.

En scene i det 41. minutt er karakteristisk for dette: Sveits, av alle ting, bommet på 1:2-målet i kraftspillet, der de hadde glimret dagen før. Norges Mathias Trettenes skudd traff stolpen.

Niederreiter lukker posen

Det var den største sjansen for skandinavene, som holdt stand mot Sveits i 40 minutter, men kun kunne utgjøre en liten måltrussel mot et veletablert sveitsisk forsvar.

Likevel ble avgjørelsen til fordel for Nati tatt kort tid før slutt, da nordeuropeerne tok all risikoen og byttet ut målvakten med en sjette spiller på banen: Nino Niederreiter presset inn det frie målet (58.).

En livlig start

Lite hadde i utgangspunktet antydet en så tøff sveitsisk ettermiddag. Landslaget startet med mye press, godt humør og suksess: I det 9. minutt brakte Dario Simion fargene på vinnerbanen med et lavt skudd fra en sentral posisjon foran sporet.

32 sekunder før den første sirene scoret Andrea Glauser sitt første VM-mål for Sveits – 2-0. Kort tid før hadde Janis Moser nektet Sveits et mål: Andres Ambühl hadde hindret den norske keeperen Jonas Arntzen på keeperrommet.

I forsvar var skandinavene under konstant press, i angrep hadde de ingen sjanser og registrerte bare ett skudd på mål i startgruppen – Sveits: 12.

dørkjøp

Fra sveitsisk synspunkt var det imidlertid en dråpe bitterhet: Calvin Thürkauf mistet balansen i det 3. minuttet og krasjet deretter inn i banen med skulderen. Etter undersøkelser på sykehuset ble det klart: Thürkauf må gjennom resten av verdenscupen. Damien Riat tar plass.

Slik går du frem

Sveits spiller sin tredje VM-kamp tirsdag kveld. Motstanderen blir Kasakhstan. SRF Zwei sender direkte fra 19:00, kampen starter 19:20.