Home » Håndball-VM: Tyskland tar femteplassen

Håndball-VM: Tyskland tar femteplassen

by Edvard Munch

Håndball-VM

Status: 29.01.2023 15:37.

Med en særdeles solid defensiv prestasjon sikret de tyske håndballspillerne femteplassen i VM mot Norge søndag (29.01.2023). DHB-laget vant 28:24 (16:13) og tok dermed revansj for tapet i hovedrunden mot nordmennene.

Robin Tillenburg (Stockholm)

Landstrener Alfred Gislason hadde klart seg uten Philipp Weber og forsvarsspesialist Simon Ernst for laget sitt og hentet i stedet Djibril M’Bengue tilbake på laget og ga også Tim Zechel, som senere ble navngitt, sin første kamp i verdenscupen. Gislason stolte fra start på Lukas Mertens, Julian Köster, Juri Knorr, Christoph Steinert, Lukas Zerbe, Johannes Golla og Andreas Wolff i mål.

Etter en pasning fra Knorr sørget Golla for 1-0 på første angrep. Det var en balansert første fase, der DHB-laget måtte slite hovedsakelig med tempoet til nordmennene, som trykket direkte på gasspedalen selv etter å ha sluppet inn mål. Mot det linkede angrepet fra skandinavene så det imidlertid bedre ut for det tyske forsvaret, og en lysvåken Wolff i mål hjalp også. Etter et kvarter parerte han et sjumeterskast, Tyskland ledet 8:5.

De to trenerne begynte så å prate litt. Dette førte i utgangspunktet til flere feil i det tyske angrepet, men Wolff beholdt ytterligere to syv yards og DHB-utvalget godt i kampen. I denne fasen scoret Knorrs innbytter Luca Witzke pålitelig foran og viste en solid prestasjon. Klokken 16.13 til pause var vel fortjent.

Tyskland kom ut av pausen med mye fart og jobbet uselvisk, spesielt i forsvar, så det var ekstremt trangt mellom plassene til de norske og Wolff gjorde noen «lettere» redninger. Klokken 19.14 trakk DHB-laget klokken 21.15. Norges trener Jonas Wille følte seg tvunget til å ta en pause etter gode 40 minutter.

Og faktisk så det ut til at det tyske laget skulle tape terreng igjen i finalen, slik de hadde gjort i de tre siste kampene mot Norge, Frankrike og Egypt. Klare sjanser ble bommet, Patrick Groetzki sviktet for eksempel to ganger helt fri og klokken 23:20 var Norge plutselig i nærkontakt igjen.

Gislason tok derfor en timeout, men laget hans så utslitt ut og kunne takke Wolff: Magnus Rod fikk sjansen til å tette igjen 26:23 fire minutter før sluttsignal, men fant sin herre i den tyske keeperen. To minutter fra kampslutt hadde DHB-laget fortsatt kun 26:24 på forhånd, det kriblet fortsatt.

Kai Häfner, som var virkelig sterk i andre omgang, sparket til slutt ballen i nettet med trussel om tap – 27:24. Desto mer bemerkelsesverdig: Häfner hadde blitt skadet noen minutter tidligere, men ifølge Gislason ville han virkelig spille igjen i sluttfasen. Veteranen kan til og med ha brukket kragebeinet, forklarte landstreneren på ZDF. Uansett var Häfners mål den avgjørende faktoren.