Home » Blinkfestivalen 2023: Mika Vermeulen nummer to på Lysebotn Opp

Blinkfestivalen 2023: Mika Vermeulen nummer to på Lysebotn Opp

Mika Vermeulen © Kevin Voigt / VOIGT

Blinkfestivalen 2023 åpnet med rulleskibakken Lysebotn Opp i topp stand. Med Ebba Andersson og Simen Hegstad Krüger i skøytekonkurransen og Astrid Øyre Slind og Andrew Musgrave ble det ingen overraskelsesvinnere i år. Østerrikeren Mika Vermeulen klarte imidlertid å overraske på andreplass.

Andersson og Kruger de raskeste skøyteløperne

Prisutdeling: fra venstre Mika Vermeulen, Simen Hegstad Krüger, Eric Rosjø © Fabian Sieder/Ski Austria

Kvinnene åpnet fjellrennet med sin konkurranse i skøyteteknikk. Ebba Andersson vant med tiden 33:49 minutter foran fjorårsvinner Sophie Laukli fra USA. «Jeg tror det var et kontrollert løp. Jeg prøvde å holde meg rolig opp til stigningen og derfra finne et godt tempo som jeg kunne ha holdt gjennom hele stigningen, sa svensken i mål. Til tross for 34 sekunders ledelse på Laukli, var Andersson bare sikker på at han kunne vinne løpet like før slutt: «Det var først da jeg så tegnene. Det var da jeg skjønte, ok, nå har jeg nok styrke til å krysse målstreken.» Eva Urevc fullførte pallen for Slovenia et drøyt minutt bak Andersson. På fjerde og femte plass kom de beste norske, Ingvild Flugstad Østberg og Helene Fossesholm. Raskeste tysker var skiskytteren Janina Hettich-Walz på 16. plass. Simen Hegstad Krüger mer enn levde opp til rollen som favoritt i herrekonkurransen og vant skøytekonkurransen også i år. Vinnertiden hans var 29:05 minutter. Østerrikske Mika Vermeulen fulgte 37 sekunder ned etter et sterkt løp. Eric Rosjø ble nummer tre og dermed beste svenske foran Vebjørn Turtveit og Gaute Kvåle, begge norske. Benedikt Doll på syvende plass og Jonas Baumann på åttende bekreftet det meget gode resultatet til de tysktalende deltakerne.

Favoritten vinner i dobbeltdekkerløp

Blink Festival 2023 Lysebotn Opp: Andrew Musgrave © Blinkfestival

Podiumplasseringen i konkurransen for spesialister i dobbeltdekk for kvinner i år var den samme som i fjor. Astrid Øyre Slind i Team Aker Daehlie gjentok seieren fra fjorårets løp. Han vant på tiden 36:43, mer enn minuttet foran Team Ragde Charges Anikken Gjerde Alnaes. Emelie Fleten, nummer to bak Alnaes i fjor, ble nummer tre for Ramudden-laget. Karolina Hedenstrøm (Team Lager 157) og Slinds tvillingsøster Silje Øyre Slind, også hun i Team Aker Daehlie, bommet så vidt på pallen og ble nummer fire og fem.I herrekategorien var to verdenscupløpere i stand til å etablere seg mot dobbeltstavsspesialistene på skimaratonscenen. Andrew Musgrave vant som for to år siden, vinnertiden var 31:18 minutter. Andreplassen gikk til Team Eksjøhus» Eirik Sverdrup Augdal, 22 sekunder bak Musgrave og bare seks sekunder foran tredjeplasserte Iivo Niskanen. Fjorårets vinner Johan Hoel (Team Ragde Charge) ble nummer fire foran Petter Stakston (Team Aker Daehlie). Skiskytteren Phillip Nawrath startet også i dobbeltdekksløpet og var den eneste tyske deltakeren som endte på 37. plass, rundt fem minutter bak vinneren.

Alle resultatlister finner du her: Blink Festival Sandnes (Norge) resultater