Home » YWAM feiret 15 år i Linköping – åpnet ny base i Malmø i 2024

YWAM feiret 15 år i Linköping – åpnet ny base i Malmø i 2024

by Liv Ullmann

UMU brukte forrige helg på å gjøre oppmerksom på at misjonsorganisasjonen har eksistert i 15 år i Linköping.

– Det kom folk fra hele verden for å feire 15 år med oss, forteller Anders Carlsson, leder for YWAM Transform i Linköping og Stockholm, til Världen idag.

Nyheter

· Publisert kl. 08:00 1. oktober 2023

Det var mann og kone Anders og Sara Carlsson som grunnla YWAM Transform i Linköping i 2008. For noen år siden bestemte de seg for å grunnlegge en tilsvarende filial i Stockholm. Forrige helg deltok de på basefeiringen i Linköping, som samlet rundt 140 deltakere.

– Det ble litt av en hjemreisehelg for Linköpings tidligere elever og ledere. Fredag ​​kveld grillet vi og hadde en helg med bønn og lovsang. Lørdagen ble brukt til å dele vitnesbyrd og historier fra tidligere år mens vi takket Gud sammen. Vi ba også for banebrytende prosjekter som venter oss, sier Anders Carlsson, som legger til at lørdagen ble avsluttet med en stor festmiddag for alle deltakerne.

YWAM er det den engelske forkortelsen for Youth with a Mission og het tidligere UMU (Youth with a Mission) i svensk sammenheng. YWAM Transform i Stockholm er bare noen år gammelt, men allerede nå er YWAM Sweden klare for neste store utfordring. En ny UMU-base etableres i Malmø neste år.

– Ikke sant. Det var også spesiell oppmerksomhet under jubileumshelgen i Linköping, for å ta neste steg. Vi laget blant annet en innsamling for å kunne sette opp en base i Malmø. Neste steg blir derfor å starte derfra i 2024.

Anders Carlsson snakker at et team på stedet i Malmö skal sette opp en UMU-base i byen. Det er ikke en helt ukjent by for YWAM. På 1990-tallet var det en misjonsbase der. Nå starter de igjen på stedet med en base som skal bli et ungdomshus hvor det også skal drives disippelskole.

– Vi ønsker å være en positiv kraft for ungdommen i Malmö.

Det er foreløpig uklart hvor nøyaktig basen skal ligge. Men Anders nevner tanker om tilstedeværelse i Rosengård og andre problematiske boligområder i Malmö.

Det var en slags hjemreisehelg for alumner og ledere.

Anders Carlsson, leder for YWAM Transform i Linköping og Stockholm

Related Videos

Leave a Comment