Home » Yellen unngår «skatteparadis»-merket for Irland

Yellen unngår «skatteparadis»-merket for Irland

by Russell Crowe

USAs finansminister Janet Yellen sa til Business Post at «hun ikke ville ønske å stemple Irland som et skatteparadis». I et intervju i forkant av besøket til Dublin på mandag sa han at Irlands tilslutning til OECD-avtalen om selskapsskattereform er «nøkkelen til å få en EU-avtale» og hyllet avtalen som en en gang-i-livet-mulighet som er sannsynligvis vil vise seg varig.

Det irskfødte betalingsselskapet Stripe ser etter et nytt kontor i Dublin som kan huse opptil 2000 ansatte, melder Sunday Times. Selskapet grunnlagt av Patrick og John Collison er i samtaler med utviklere om potensielle nettsteder. Med mange ansatte som jobber hjemmefra, melder avisen at selskapet ser inn i et 18-måneders vindu for å sikre seg nye lokaler.

Sunday Times skriver også at et London-basert investeringsselskap har utnevnt en konkursboer for et eiendomsfirma ledet av den tidligere irske rugby-internationalen Brendan Mullin. ARA Venn Capital satte kuratoren i Bisvale, hvorav han finansierte eiendomskjøpet på det eksklusive Shrewsbury Square i Sandymount da Nama.

Forespørsler om arbeidstillatelser har steget til det høyeste nivået siden 2008, rett før finanskrisen, melder Sunday Independent. En talsperson for departementet for næringsliv, handel og sysselsetting fortalte avisen 17 084 søknader om å ansette arbeidere fra utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet – EU-stater pluss Island, Liechtenstein og Norge – frem til slutten av september, et sprang på 41 % sammenlignet med samme periode i fjor.

Business Post rapporterer også at Denis O’Brien kan komme tilbake til planen sin om å lansere Digicel på det amerikanske aksjemarkedet etter å ha brukt nettoprovenyet på 1,4 milliarder dollar fra salget av Pacific-virksomheten hans til det australske telekommunikasjonskonsernet Telstra til å betale for gjelden. Avisen sier at nedbetaling av gjelden vil redusere gruppens totale lån med en fjerdedel til litt over 4,1 milliarder dollar. Mr. O’Brien vurderte tidligere å flytte virksomheten i 2015, men ideen ble skrinlagt.

Amazon søker tillatelse for ytterligere to Dublin-datasentre, melder Sunday Times, men har lovet å kompensere for energiforbruket med tre vindparker i Donegal, Galway og Cork. Sentrene er tiltenkt en IDA industripark i Clonshaugh.

Related Videos

Leave a Comment