Home » Xpeng introduserer P7 sedan i Norge

Xpeng introduserer P7 sedan i Norge

by Russell Crowe

Den kinesiske produsenten Xpeng har nå også introdusert sin store P7 elektriske sedan på det norske markedet, etter at den elektriske SUV-en G3 allerede har blitt levert der siden slutten av 2020.

Xpeng P7 er tilgjengelig i Norge i RWD Super Long Range og 4WD High Performance versjoner til priser som starter fra henholdsvis 447.820 og 507.820 kroner, tilsvarende i underkant av 46.000 euro og 52.000 euro. I tillegg kommer en spesiell begrenset utgave av P7 med måkevingedører, som koster minst 599.900 kroner (rundt 61.000 euro) i Norge.

Med markedsdebuten i Europa er WLTP-verdiene nå også kjent: til nå hadde Xpeng annonsert P7 med en NEDC-rekkevidde på 706 kilometer. 70,8 kWh-batteriet som er tilgjengelig i Kina vil ikke tilbys i Norge, her er det utelukkende 80 kWh-versjonen. Med bakhjulsdrift (under salgsbetegnelsen RWD Super Long Range) skal en WLTP-rekkevidde på 530 kilometer være mulig i henhold til gjeldende spesifikasjoner. WLTP-serien til «4WD High Performance» er ikke nevnt i kunngjøringen.

Med P7 er Xpeng kjent for å stole kun marginalt på enorme kjøreytelser som et sterkt punkt. Xpilot 2.5 førerassistentsystemet og det spesialutviklede Xmart OS-operativsystemet for biler bør overbevise forbrukerne. For den norske versjonen av P7 sier Xpeng at kundene vil få hjelp av en «intelligent stemmeassistent», men infotainmentbrukergrensesnittet er kun tilgjengelig på engelsk.

Kort tid før jul 2020 hadde Xpeng levert de første enhetene av den minste SUC G3 i Norge. Allerede da gikk det rykter om at P7 skulle tilbys i Norge innen tolv måneder, så nå har det tatt i underkant av ti måneder.

I mellomtiden tilbyr Xpeng sine kjøretøy i Norge på 17 utsalgssteder, hvor kineserne samarbeider med lokale forretningspartnere. I tillegg er det 21 servicepunkter i Norge. «Vi er forpliktet til å bygge vår lokale tilstedeværelse med et langsiktig perspektiv,» sa Christian Hem, salgsdirektør i Xpeng Norge, på P7-lanseringsarrangementet i Oslo. «Lanseringen av P7 markerer et spennende nytt kapittel ettersom vi utvider salgs- og servicenettverket vårt og akselererer forretningsmomentumet vårt for bedre å betjene våre kunder i Norge.»

Ingen konkrete planer for andre europeiske markeder er nevnt i Norges kunngjøring. Salgsmål for Norge er heller ikke kjent. På det kinesiske hjemmemarkedet ble P7 den bestselgende Xpeng på bare noen få måneder. 7.512 P7-er ble solgt i september, pluss 2.656 G3 og G3i. I tillegg inkluderer septemberstatistikken de første 244 P5-ene; Xpeng leverer den minste sedanen i Kina siden 15. september.

prnewswire.com

Related Videos

Leave a Comment