Home » Xpeng-handlinger: ta på Tesla og Nio!

Xpeng-handlinger: ta på Tesla og Nio!

by Russell Crowe

kinesisk bilprodusent Xpeng Inc (NYSE: XPEV) kunngjorde onsdag salgspriser for flaggskipet P7 sedan i Norge, et marked den rangerer blant de ledende i bransjen Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) og den kinesiske oppstarten Nio Inc (NYSE: NIO) ønsker å konkurrere.

Hva skjedde

Nio annonserte at P7-variantene er tilgjengelige i Norge fra en startpris på NOK 447 820 ($ 53 738) for RWD-varianten og opptil NOK 507 820 ($ 60 938) for high-end 4WD-versjonen.

XPengs P7 selges for en startpris på 229 900 RMB ($ 36 784) etter tilskudd, godt under prisene produsenten har satt for kjøpere i Norge.

Ifølge elbilprodusenten støtter P7 sedaner i Norge XPILOT 2.5-systemet for assistert kjøring og er utstyrt med Xmart OS-operativsystemet med engelsk brukergrensesnitt og intelligent stemmeassistent. Xpeng hevder å ha åpnet 17 lokale utsalgssteder og 21 serviceutsalg i Norge i samarbeid med sine lokale forhandlerpartnere.

Hvorfor er dette viktig?

I motsetning til Xpeng hadde den lokale konkurrenten Nio priser på sin SUV forrige måned SS8 presentert i Norge, sies å ha en omfattende prisstrategi.

Få gratis PDF-rapport om Tesla: Last ned her gratis

Nios ES8 er billigere i Norge enn i hjemlandet. Sports-SUVen vil bli tilbudt i Kina for en startpris på $72.427 og i Norge for en pris på $59.575 for standardversjonen.

Nio, Xpeng og BYD Company (OTC: BYDDF) er blant en rekke kinesiske elbilprodusenter som har som mål å ekspandere utenlands etter å ha etablert merkevaren sin i hjemlandet. Norge regnes som inngangsporten til Europa for disse elbilprodusentene. Tesla og Volkswagen Ag (OTC: VWGY) har allerede etablert en betydelig tilstedeværelse i disse markedene med sine elektriske kjøretøy.

Kursutvikling: Xpeng-aksjen stengte 1,24 % onsdag til 45,90 dollar per aksje.

Kjøp, hold eller selg – din Nio-analyse av 28.10. gir svaret:

Hvordan vil Nio utvikle seg nå? Er pengene dine trygge i denne aksjen? Svarene på disse spørsmålene og hvorfor du må handle nå finner du i den nåværende Nio-aksjeanalysen.

Related Videos

Leave a Comment