Home » World Lemur Day minnestempler Present SBU Alum Jonah Ratsimbazafy |

World Lemur Day minnestempler Present SBU Alum Jonah Ratsimbazafy |

by Russell Crowe
Jonah Ratsimbazafy og muslemuren stempler Microcebus jonahi. Foto med tillatelse av Patricia Wright

Verdens lemurdag er 29. oktober og ble feiret på Madagaskar med utgivelsen av seks nye lemurfrimerker, inkludert to til ære for alumnus Jonah Ratsimbazafy fra Stony Brook University.

Ratsimbazafy, en anerkjent primatolog og miljøforkjemper, mottok sin doktorgrad i antropologiske vitenskaper fra Stony Brook i 2002 og var student av Patricia Wright, en fremtredende professor i antropologi ved College of Arts and Sciences, administrerende direktør for Institutt for bevaring av tropiske miljøer og grunnlegger av Valbio Center, et moderne forskningscampus i regnskogen på Madagaskar.

«Jeg er så stolt av alt han har oppnådd siden han mottok vitnemålet for nesten tjue år siden,» sa Wright fra Ratsimbazafy, som nylig ble valgt til president for International Primatological Society og Third World Academy of Science. «Det var en så historisk begivenhet å få lemurer hedret med disse seks vakre frimerkene, og minnet landet og verden om disse dyrebare primatskattene.»

Jonah stempelpapir
De to frimerkene til Jonah Ratsimbazafy og Microcebus jonahi.

Ett av de seks frimerkene er fra Ratsimbazafy og et annet er fra den nye muselemuren Microcebus jonahi, en ny art som er en av de minste primatene i verden, oppkalt etter Ratsimbazafy. De andre frimerkene er av svart-hvitt lemur (Varecia variegata), av silkeaktig sifaka (Propithecus candidus), av diademed sifaka (Propithecus diadema), av brun lemur (Eulemur fulvus).

Centro Valbio-teammedlemmer som deltok på arrangementet på Carleton Hotel i Madagaskars hovedstad, Antananarivo, inkluderte Wright, Beatriz Otero Jimenez, Benjamin Andriamihaja og Michael Docherty.

World Lemur Day ble offisielt feiret i Parc Tsimbazaza, Madagaskars nasjonale dyrehage, med en dag full av aktiviteter, mange for barn.

Relaterte artikler

  • Flagg 2

Related Videos

Leave a Comment