Home » Wolff nøyer seg med en ledelse på 2 skudd over Scheffler i Mayakoba

Wolff nøyer seg med en ledelse på 2 skudd over Scheffler i Mayakoba

by Edvard Munch

PLAYA DEL CARMEN, Mexico (AP) – Matthew Wolff var på nippet til å bygge en stor ledelse på fredag ​​i Mayakoba inntil et par sene banditter tvang ham til å nøye seg med en 3-under 68 og en to-skudds ledelse over Scottie som raskt stenger Scheffler i World Wide Technology Championship.

Wolff hadde ingen problemer med å ta fugler dagen etter å ha åpnet med en 10-birdie-runde på 61. Han slo alle par 5-er på El Camaleon for andre dag på rad, den siste med et fint 6-fots tempo på nr. som brakte den til 15 under.

Men han fant en bunker på greenen på den vanskelige par 4 16, som han spilte i lett vind, og klarte ikke å komme seg av og på med et 35-yards sandskudd. Hans 3-tre tee på 18 år gikk til venstre inn i en bunker, og bommet på en 12 fots parputt i det siste hullet.

Dette førte ham til 13 under 129, som fortsatt ledet og ser ut til å ha kommandoen over spillet sitt. 16 og 18 er to av de tre vanskeligste hullene på banen.

«Det var en tøff avslutning, men jeg var veldig fornøyd med hvordan jeg spilte i dag,» sa Wolff. «Det så ut som om det var ganske tøft i ettermiddag, ærlig talt. … Etter en tur som den jeg kjørte i går, er det ikke alltid like lett å gå ut og fortsette med fuglekikking, og jeg er glad jeg beviste for meg selv at jeg klarte det. Jeg har satt meg selv i en veldig god posisjon, så jeg er spent på uken”.

Scheffler, som presterte bra i majors og Ryder Cup, men ikke vant PGA Tour, var nærmere kuttlinjen enn ledelsen inntil han løp av fem strake birdies, den siste en 35 fots putt. 3 åttende.

Han avsluttet med et par for 64 og avsluttet to skudd fra ledelsen.

«Jeg føler at jeg gjør en god jobb med å få ballen i posisjon og gi meg mange blikk,» sa Scheffler. «Jeg føler at jeg har brent mange kanter de første par dagene. Når disse puttene begynner å falle litt mer, tror jeg at jeg begynner å score litt bedre.»

Carlos Ortiz fra Mexico og tittelforsvarer Viktor Hovland fra Norge hadde hver 65 og var tre skudd bak. Hovland passerte en bisarr pause på nr. 1 etter å ha snudd da tilnærmingen hans tok et vilt sprett og gikk ut av banen, noe som førte til en dobbel bogey.

«Jeg dyttet den litt og landet bokstavelig talt fire skritt til høyre for tappen, slo et sprinklerhode og satte kursen inn i trærne på greenen,» sa Hovland. «Dette er et dårlig samlivsbrudd, men det er ikke slik at jeg skjærte det i OB eller noe. Jeg visste at jeg spilte god golf, så jeg måtte nullstille.»

Det gjorde han, og laget fem små fugler resten av veien.

Det skal veldig lite til for å komme ut av posisjon og alle hovedpersonene har snakket om viktigheten av å holde ballen i spill.

Brooks Koepka gjorde det samme til det verste øyeblikket. Han samlet seg for å komme inn på skjærelinjen bare for å kaste pucken sin inn i mangrovene til venstre for den 16. Han tok en straffe og hans neste skudd forble bare kort av andre problemer. Han gjorde en trippel bogey, gjorde ytterligere 71 og bommet på cut. Koepka har ikke endt blant de 20 beste siden juli.

Rickie Fowler ble raskt kvitt sine feil. Han spilte par 5 på de ni beste med en bogey og en dobbel bogey, og klarte så ikke å birdie par-5 13. Han var like utenfor cut til en liten fugl på 17 for en 72 for å komme seg på tallet.

Kuttet var på 4 under 138.

Ti spillere var uavgjort på femteplass på 9-under 135, en gruppe som inkluderte Justin Thomas. Overraskelsen i den gruppen kan være Bill Haas, som bruker en engangsfritak for karrierepenger for å beholde et fullt kort i år.

Haas, som vant FedEx Cup i 2011 og spilte i to Presidents Cup-lag, har brukt mer enn seks år uten seier og er nummer 744 i verden. Han åpnet med 65 og hadde en ny runde på 67 uten noen bogey for å holde seg i miksen.

«Jeg har slipt i tre år for å prøve å finne ut hva som kommer til å være konsekvent og hva som vil hjelpe meg å komme meg gjennom den pukkelen,» sa Haas. «Akkurat nå har jeg en svingtankegang som ser ut til å fungere bra. Og jeg vil at en skal vare i mer enn to dager. Jeg vil at det skal fortsette på denne måten, og jeg håper å ha noen hyggelige måneder.

Related Videos

Leave a Comment