Home » WM: Hoteller i Qatar avviser tilsynelatende homofile | fotballnyheter

WM: Hoteller i Qatar avviser tilsynelatende homofile | fotballnyheter

by Roald Amundsen

Det er trolig ikke langt unna åpningen av Qatar, vertskap for verdensmesterskapet, som FIFA har sverget til. Mange av de offisielle VM-hotellene avviser enten homofile gjester eller har i det minste sterke forbehold om overnattingsstedet.

Det viser en undersøkelse utført av norsk radio NRK Med DR Og SVT fra Danmark og Sverige.

For de tre kringkasterne utga reporterne seg for å være et homofilt par angivelig gift fra Sverige eller Norge og ba om overnatting til «bryllupsreisen», uavhengig av fotball-VM. Tre av de 69 hotellene som ble kontaktet svarte åpent at de ikke ville akseptere paret. Det ble en gang sagt at dette ikke var mulig «i henhold til vår hotellpolicy».

Rasende presidenten i den norske foreningen

Av hotellene som ble kontaktet, delte 20 klare bestillinger og ga gjestene beskjed om at de ikke fikk presentere seg som homofile. Det ble også vist til at politiet allerede tidligere hadde tatt homofile Qatarier ut av hotellet. 33 eiendommer hadde ingen innvendinger, 13 svarte ikke eller er foreløpig kun tilgjengelig som karantenehotell.

– Dette er selvfølgelig ikke akseptabelt og stemmer ikke med det OC-VM lover, sa Norges forbundspresident Lise Klaveness. Den danske foreningen var «skuffet» og uttrykte den «klare forventningen» om en løsning.

Selvsikker FIFA

FIFA kommenterte forskningsresultatene med en generell uttalelse. Vi er «sikre på at alle nødvendige skritt vil bli tatt for å sikre at LHBTQI-fans og andre kan nyte turneringen på en innbydende og trygg måte.»

Homofili er ulovlig i Qatar og kan straffes med inntil syv års fengsel. Under islamsk lov er pisking og dødsstraff mulig, men ifølge flere menneskerettighetsorganisasjoner er sistnevnte ennå ikke gjennomført. Amnesty International advarer mot diskriminering av kvinner og medlemmer av LHBTQI+-scenen i Qatar.

SID

Alle andre viktige nyheter fra sportsverdenen finner du i Nyhetsoppdateringen.

Related Videos

Leave a Comment